Beyninizin yarısı yokken yaşayabilir misiniz? Çok şaşıracaksınız!

Beyninizin yarısı yokken yaşayabilir misiniz? Çok şaşıracaksınız!

Bir insanın beyninin yarısının olmadığını hayal edin. Eğer edebiliyorsanız arkasından şu soruyu sorun, "Yaşayabilir mi?" İşte bu sorunun cevabı...

Webtekno'da yer alan habere göre, çocukluk çağından bu yana epilepsiyle mücadele eden ve ilaç tedavisiyle de başarıya ulaşamamış 4’ü erkek 2’si kadın toplam 6 hasta, bilimsel bir araştırma için mercek altına alındı. Ameliyatla beyinlerinin yarısı çıkarılan bu hastaların, epilepsi nöbetlerinden kurtulması amaçlanıyordu.

MRI SONUÇLARI ŞAŞIRTTI

Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nde yapılan çalışmada beyninin yarısı olmayan 6 kişinin MRI sonuçları incelendi ve sağlıklı, tam bir beyne sahip insanların MRI sonuçlarıyla karşılaştırıldı. Yapılan incelemenin neticesi ise herkesi şaşırtacak cinstendi. Radyolojik görüntüler referans alındığında; yarım beyinle yaşamlarına devam eden 6 kişinin beyin aktiviteleri ile sağlıklı insanların beyin fonksiyonları arasında büyük ölçüde benzerlik görüldü.

YARIM BEYİNLE DE YAŞAYABİLİRSİNİZ

Çalışmaya göre beyindeki sağlıklı bölge, hasar gören yarım küredeki nöron ağlarının eksikliğini belli oranda telafi etmek adına ağ yoğunluğunu artırıyor. Bununla beraber hatırlama, bilgiyi anlama ve mantık kurma gibi bilişsel yetenekleri de ciddi ölçüde destekliyor. Vücut fonksiyonlarında sağlıklı bir insana göre gerilemeler ve problemler görülse dahi, yarım beyinle insan yaşamı olağan akışında devam ediyor!