Biberlerin acısı nasıl geçer? İşte biberin acısını almak için yapılması gerekenler!

Biberlerin acısı nasıl geçer? İşte biberin acısını almak için yapılması gerekenler!

Biberler, günlük hayatta yemeklerde olmazsa olmaz yiyeceklerden. Ancak bazı biberlerin 'zehir' tabiriyle acı olması istenilmeyen bir durumdur. Biberlerin acısını doğal yollarla almak ise mümkün.

Hemen herkes markete ya da pazar gittiğinde yeşil biber seçerken acı veya tatlı olmasına özen gösterir. Özellikle acı olmayan biber arayan kişiler bazen istemedikleri şekilde kendisini acı biber almış şekilde bulabilir ve bu acı biber hem tat hem de üzerinize, elleriniz, burnunuz ve gözlerinizde olumsuz etki yaratabilir.

fc3a0bc0e250fb112088de0daa9a118a.jpeg

Peki, biberlerin acısı nasıl geçer? Biberin acısını almak için ne yapmak gerekir? İşte yanıtı...

BİBERİN ACISI NASIL ALINIR?

Acı biber konusunda sorun yaşayan kişiler, biberin acısının nasıl alındığını araştırıyor. Biberlerin acısını almak ise bir o kadar kolay. 

Asidik yapıya sahip olan sirke, tıpkı limon ya da domates gibi eldeki biber acısını geçirmesiyle meşhurdur. Geniş bir kaseye doldurulan sirkede elinizi 10 dakika beklettikten sonra bol suyla duruladığınızda biber nedeniyle yanan ellerinizi eski haline getirebilirsiniz.

biber-cesitleri-ve-faydalari-nelerdir-5-600x400.jpg

Öte yandan ellerinize bal sürüp, balla ellerinizi ovalamak da biberin üzerinize sirayet eden acısını alacaktır.

Biberlerin kendi doğal acısı ise o biberlerin tohum ve beyaz kısımlarını aldıktan sonra giderilebilir. Tohumları alınan biber suda bekletildiğinde biberin acısını almış olursunuz.

samandag-aci-biber-fidesi.jpg