Bir diş sarımsağı kulağınıza koyarsanız sadece yarım saatte etkisine inanamayacaksınız

Bir diş sarımsağı kulağınıza koyarsanız sadece yarım saatte etkisine inanamayacaksınız

Kulağınıza sarımsak koyunca yalnızca yarım saat içerisinde mucizevi etkisine şahit olacaksınız. Peki, kulağa sarımsak koymak neye yarar?

Kokusundan pek de hazzetmediğimiz sarımsakla ilgili her gün yeni bir bilgi gün yüzüne çıkıyor.  Bunlardan birisi de kulak ağrısına verdiği şifa.

Kulak ağrısı, bilhassa çocukları çok fazla rahatsız eden ve günlük hayatını etkileyen ağrılardan olup başlıca sebebi enfeksiyondur.

Zonklama, yanma, batma gibi farklı ağrı çeşitleri ortaya çıkan kulak ağrıları doğal antibiyotik olan sarımsak sayesinde şifa  buluyor.

Kulak ağrıları enfeksiyon nedeniyle oluşuyorsa kulak burun boğaz doktorları uygun antibiyotikler ile tedavi yoluna giderler.

Her enfeksiyon bakteriyel olmadığı için bazı durumlarda antibiyotikler işe yaramaz.

Kulak ağrısı çok kuvvetli değilse kişi doktora gitmeden önce evde kendi kendisine birtakım uygulamalar yaparak kulak ağrısını geçirmeye çalışabilir. 

KULAĞA SARIMSAK KONULUR MU? KULAĞA KONULAN SARIMSAK NE İŞE YARAR? 

Kulağınıza sarımsak koymak ise, kulak enfeksiyonunun neden olduğu şiddetli ağrıları en aza indiriyor. Kulak ağrısını etkili bir şekilde hafifleten sarımsağın etkisine yalnızca yarım saat içinde tanık olacaksınız. Kulak ağrısının neden olduğu yanma, batma ve zonklama hissi yok olacak!

Bir diş sarımsağın uç kısımların kesin ve arından gazlı beze sarın. Sarımsağı bu şekilde kulağınızın içine yerleştirin. Bu noktada sarımsağı kulak kanalına doğru itmemeye özen gösterin. Sarımsak kulağınızdayken kulağınızın üzerine ılık havlu koyun.