Bir kez bile doğru pişirmedik mi? İrmik helvasına lezzet katan gerçekçi tüyo

Bir kez bile doğru pişirmedik mi? İrmik helvasına lezzet katan gerçekçi tüyo

İrmik helvası çok sevilen lezzetlerin başında gelmektedir. İrmik helvası pişirirken pek bilinmeyen tarif var. İşte Türk mutfağının en lezzetli irmik helvasını pişirmenin sırrı

İrmik helvası, Türk mutfağında sevilen bir tatlıdır. Genelde çay yanında çok iyi gider. İrmik helvası pişirirken herkesin bilmesi gereken bir tarif var. İşte usta aşçıların İrmik helvası yaparken uyguladıkları yöntem

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan irmik helvası, kolay yapımı ve lezzetiyle herkesin favorisi haline gelmiştir. Şimdi sizlere adım adım irmik helvası tarifini sunuyoruz.

Malzemeler:

- 1,5 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

1. Tereyağını tavada eritin ve içine dolmalık fıstıkları ekleyerek kavurun.

2. Kavrulan fıstıkların üzerine irmiği ekleyin ve 20 dakika boyunca kavurmaya devam edin.

maxresdefault.jpg

3. Küçük bir tencereye su, şeker ve sütü alarak iyice karıştırın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.

4. Kaynadıktan sonra kavrulmuş irmiğin üzerine sütlü şerbeti azar azar ilave ederek sürekli karıştırın.

5. 10 dakika daha pişirdiğiniz helvanın altını kapatın ve kapağını kapatıp dinlenmesi için kenara alın.

6. Helva biraz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.

İrmik helvası tarifi oldukça basit ve lezzetli bir tatlıdır. Bu tarifi deneyerek sevdiklerinize güzel bir sürpriz yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

İlgili Haberler