Egzama ve mantarı bitiriyor! İşte kolay ulaşacağınız o mucizevi besin

Egzama ve mantarı bitiriyor! İşte kolay ulaşacağınız o mucizevi besin

Cilt bakımı ve cilt hastalıkları için oldukça etkili olan Hindistan cevizi yağı, kırışıklıklardan, egzamaya; mantardan, kilo vermeye birçok yarara sahip.

Tropik iklimlere özgü bir besin olan hindistan cevizi genelde tatlıların üzerinde kullanılsa da yağıyla da vücuda inanılmaz faydalı yapısı sayesinde kırışıklıklardan, egzamaya; mantardan, kilo vermeye birçok yarara sahip. İşte hindistan cevizi yağının hiç bilmediğiniz faydaları!

EGZAMA VE MANTARI YOK EDİYOR

Hindistan cevizi yağının cildi nemlendirme, yaşlanmayı geciktirme, kırışıklık ve çatlakları giderme gibi birçok önemli özelliği bulunuyor. Ayrıca egzama ve mantar gibi cilt sorunlarında da kullanılıyor. Son dönemlerde ise bu tropikal meyvenin yağı, sağlığa olan diğer faydalarıyla ön plana çıkıyor.

egzama.webp

ZAYIFLAMANIZA YARDIMCI OLUR

Hindistan cevizi yağı orta zincirli yağ asitleri (MCFA)'ni içerir. Trans yağlara oranla oldukça sağlıklı bir yağ asididir ve metabolizmayı hızlandırır. Böylece kilo verimi hızlanır.

zayiflama.jpg

KÖTÜ KOKULARI YOK EDİYOR

Hindistan cevizi yağı için doğal bir deodorant diyebilir. Bu yağın içerisinde bulunan laurik asitler, kötü kokuların oluşumuna engel oluyor.

GÖZALTI TORBALARINI YOK EDER

Göz bakımı için fazladan para harcamanıza gerek yok! Her gece yatmadan 30 dakika önce,parmak uçlarınızla Hindistan cevizi yağını göz altlarınıza masaj yaparak uygulayın.Göz altı torbalarının ve ince çizgilerin onarılmasında Hindistan cevizi yağı etkili bir seçenektir.

goz-alti-torbalari.webp

EMZİREN ANNELERİN SÜTÜNÜ ARTIRIR

Hindistan ceviz yağı, içeriğindeki sağlıklı yağlar sayesinde anne sütünün artmasına yardımda bulunuyor.