Birçok ev hanımı bile sırrını bilmiyor. Aşçıların köfteye lezzet katan tüyosu

Birçok ev hanımı bile sırrını bilmiyor. Aşçıların köfteye lezzet katan tüyosu

Köfte pişirirken aklınızda bulunması gereken lezzet sırrı! Aşçılar açıklamıyor ama birçok kişi uyguladığında köftenin çok daha lezzetli olduğunu söylüyor. İşte köfte pişirmenin tüm incelikleri

Köfte, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Genellikle kıyma, soğan, baharatlar ve bazen ekmek kırıntıları gibi malzemelerin karıştırılmasıyla hazırlanır. Köfteler genellikle yuvarlak veya oval şekilde şekillendirilir ve ardından pişirilir. Türk mutfağında oldukça popüler olan köfte çeşitleri arasında en çok sevileni ise anne köftesidir.

Anne köftesi pişirmek, sanıldığı kadar zor değildir. Yeterli malzemeler ve biraz da özenli bir hazırlık ile lezzetli bir anne köftesi yapmak mümkündür. İşte size birkaç ipucu:

Köfteye karbonat ekleyin:

Köfteye eklenen bir tutam karbonat köftenin puf puf kabarmasını sağlayacak ve köftenizin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Karbonat aynı zamanda köftenin daha yumuşak olmasını da sağlar.

Lezzet katan baharat:

Köfteye lezzet katan baharat ise kimyon. Aşçılara göre köfte harcına eklenen bir tutam kimyon, köftenin çok daha lezzetli olmasını sağlıyor. Kimyonun yanı sıra kekik, nane, pul biber gibi baharatlar da köfteye lezzet katan diğer seçenekler arasında yer alıyor.

Malzemelerin tazeliği:

Köfte yaparken kullanacağınız malzemelerin tazeliği de oldukça önemlidir. Kıyma taze olmalı, soğanın suyu iyice süzülmelidir. Ayrıca baharatların da taze olması, köftenin lezzetini arttıracaktır.

Köfteyi pişirirken:

Köfteyi pişirirken, tavayı önceden iyice ısıtmalısınız. Köfteleri tavaya yerleştirdikten sonra, sık sık çevirmemeye özen göstermelisiniz. Böylece köftelerin suyu çıkarak kuruması önlenmiş olur.

maxresdefault-001.jpg

KÖFTEYE LEZZET VEREN SIRLAR

Ulusalpost.com'da aktarılanlara göre; köfteye lezzet katan birkaç sır bulunuyor. Bunlar sırasıyla şöyle;

Kıymanızı mutlaka iki kez çektirin. Kıymanın yağlı olması da köfteye o lezzeti veren ikinci önemli nokta. Bir çok usta aşçı köfte pişirirken, İç yağ ya da kuyruk yağı katıyorlar çoğunlukla. Soğanı iri iri doğruyor, soğanın suyunu sıkmayı kesinlikle atlamıyorlar. Eğer bu işlem yapılmazsa soğan suyu köfteye acılık verebiliyor

ANNE KÖFTESİNİN TARİFİ NASILDIR?

Habertürk'te yayınlanan bir içerikte; Anne köftesinin tarifi ve püf noktaları paylaşıldı. İşte anne köftesi yaparken bilmeniz gerekenler.

600 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 dilim ekmek bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı süt
1 diş sarımsak
¼ demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı karışık köfte baharatı
Kızartmak için: 4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı,

Anne köftesi yapılışı;

Köfteyi hazırlamak için soğanları rendeleyerek işe başlayabilirsiniz.
Fazla suyunu sıkıp kullanın.
Sarımsakları minik küpler halinde doğrayalım.
Maydanoz yapraklarını ince bir şekilde kıyın.
Baharatları ekleyip bayat ekmekle sütü ıslattıktan sonra fazla suyunu elinizle sıkın.
Tercihe göre iki kez çekilmiş kıymayı kabımızın içerisine alalım.
10-15 dakika yoğurup özleştikten sonra buzdolabında 30 dakika bekletin.
Buzdolabından çıkardığınız köfte harcınızın ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın.
Avuç içerisinde yuvarladığınız köftelere bastırarak şekiller veriniz.
Tavanın içerisine sıvıyağı koyup arkalı önlü güzelce pişiriniz.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Yanına istediğiniz sos ve salatalarla servis edebilirsiniz.