Böbrekler nasıl temizlenir? İşte soğan kürü mucizesi...

Böbrekler nasıl temizlenir? İşte soğan kürü mucizesi...

Böbreklerin temizlenmesi konusunda sürekli bol su içilmesi konusunda uyaran uzmanlar ayrıca böbrekleri temizlemenin vücuda olumlu etkilerini de sürekli belirtiyor. Peki soğan kürü nedir? Soğan kürünün böbreklere faydaları nelerdir?

img-20220821-wa0014.jpg

Böbrekler atık maddelerin vücuttan atılmasını sağlayarak hayati önem taşıyorlar. Bu nedenle böbrekleri temizlemek sağlığı olumlu yönde etkiliyor, böbrek hastalıklarının ve böbrek taşının oluşmasını önlüyor. Soğan suyu kürü ile böbrekleri temizlemek mümkün olabiliyor. Ancak bu kürü denemeden önce doktora danışmanız gerekiyor. Reflüsü, mide tahrişi, hipotansiyonu ve hipoglisemi olan kişilerin bu kürü yapmaması gerekiyor.

BÖBREK SAĞLIĞI NASIL KORUNUR?

Kan basıncınızı takip edin
Sağlıklı beslenin ve tuz alımını sınırlayın
Yeterli su tüketerek böbreklerinizi koruyun
Sigarayı bırakın ve içilen ortamlardan uzak durun
Gereksiz yere ağrı kesici ve antibiyotik kullanmayın
Taş ve idrar yolu enfeksiyonlarının nedenini öğrenin
Düzenli egzersiz yapın.

BÖBREKLERİ TEMİZLEMEK İÇİN SOĞAN SUYU

img-20220821-wa0013.jpg

Malzemeler

2 litre su
2 adet çiğ soğan
3 dal maydanoz

Soğan kürünün yapılışı

İki litre suyu bir kaba dökün ve ısıtın.
Su ısınırken, soğanları birkaç parçaya veya dilime ayırarak kesin.
Su kaynatıldıktan sonra, bir kavanoz içine dökün ve soğan parçalarını ekleyin.
Sonra maydanozu ve limon suyunu ekleyin ve en az iki saat bekletin.
Bu süreden sonra sıvıyı süzün.

SOĞAN KÜRÜ NASIL TÜKETİLİR?

İki litrelik soğan suyu, gün içinde kullanılmak üzere, ideal olarak 5 veya 6 olmak üzere birkaç doza ayrılmalıdır.
Güçlü bir diüretik etkisi olduğu için, tedaviyi sadece haftada üç gün, tercihen gün aşırı kullanmalısınız.
Böbreklerin ihtiyaç duyduğu detoksifikasyon seviyesine bağlı olarak 1 veya 2 hafta tüketilmelidir.
Bu temizlik sırasında, sofra tuzu da dahil olmak üzere sodyum alımını sınırlandırmalısınız, çünkü bu madde detoksifikasyon işlemlerine engel olur.