Böyle gözüken yumurtayı sakın ağzınıza almayın!

Böyle gözüken yumurtayı sakın ağzınıza almayın!

Yumurta pişirmede dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Aksi halde fazla haşlanan yumurta sağlığınız için tehlikeli olabilir.

Protein deposu olan yumurtayı haşlarken dakika tutmak son derece önemlidir. Aksi halde fazla pişen yumurtanın besin değeri ölür ve hatta sağlığınız için olumsuz etkilere dahi yol açabilir. Peki, besin değeri bir hayli yüksek olan yumurtayı tüketirken nelere dikkat etmek gerekir?

resized-e3261-82409e7eyumurta.jpg

Yumurta önemli protein kaynaklarından bir tanesidir. Ancak yumurta haşlarken sağlınızdan olabilirsiniz. İşte yumurta pişiriminde dikkat edilmesi gereken o unsurlar...

5c8d956645d2a09e009a9492.webp

YUMURTA HAŞLARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Yumurtanın içindeki sağlıklı bileşenlerden tamamen faydalanabilmek için yumurtayı doğru şekilde haşlamak son derece önemlidir. Yumurtanın uzun süre pişirilmesi yumurtanın etrafında grileşmeye yol açabilir. Bu da sağlığınız için büyük bir tehdit oluşturabilir. 

y2-728x728.jpg

Yumurta 7 dakikadan fazla pişirildiğinde yavaş yavaş etrafında demir sülfür halkası adı verilen yeşil-gri bir halka meydana getirir. Bu halka vücudumuzun demirden faydalanmasına engel olan etken maddelerden bir tanesi olurken, doğru şekilde pişirilen yumurta demir eksikliği anemisine, zayıf metabolizmaya, halsizliğe, yorgunluğa, zayıf konsantrasyona, zayıf hafızaya son derece iyi gelmektedir.

cflm7-1511611823-8823.jpg

O nedenle çeşitli kıvamlarda, damak tadınıza göre yumurtayı elbet pişirebilirsiniz. Ancak bu sürede 7 dakikayı geçmemeye özen göstermeniz sağlığınız açısından çok önemlidir.