Bu baharat meğer beyni küçültüyormuş! Yanlış şekilde kullanmayın!

Bu baharat meğer beyni küçültüyormuş! Yanlış şekilde kullanmayın!

Çorba ve makarna sosunda koyulan zerdeçal baharatı beyindeki tüm hücreleri yok edebilir. Peki zerdeçalın zararları nelerdir?

Yemeklerde sıklıkla kullanılan baharatlardan biri olan zerdeçalın beyin hücrelerini yok ettiği tespit edildi. Yapılan araştırmalarda beyne zarar veren zerdeçalın yemeğe koyma zamanı oldukça önemlidir. Yanlış koyulduğu zamanda zerdeçal korkunç bir baharata dönüyor.

ZERDEÇALIN YANLIŞ KULLANIMININ ZARARLARI VAR! PEKİ ZERDEÇALIN ZARARLARI NELERDİR?

Yemek pişirildiği esnada koyulan baharatlardan zerdeçalın içeriğinde yüksek oranda curcumin bileşen var. Bu birleşen çok uzun süre ısıya maruz kalınca zararlı bir aktivasyona döner.

1.webp

Normalde bağışıklık sisteminin en doğal ilacı olan curcumin bu nedenle direk olan beyni geliştiren hücreleri yok eder. Bu da beynin küçülmesine yol açar.

Zerdeçalın yemeklerde kullanmak isteyenler öncelikle yemek piştikten sonra ocakta 5 dakika daha kalınca eklenip hemen alınmalı. İlk başlarda atılmaması lazım.

2-001.jpg

Zerdeçal tozu, çay kaşığının ucu kadar koyulması gerekiyor. Zerdeçal çok faydalı bir baharatken yanlış kullanımı ve aşırı dozu zararlı olur.

Sinir sistemini alt üst eden zerdeçal tozu hakkında yapılan bu araştırmalar konusunda uzmanlar ciddi oranda uyarılarda bulundu.

3.webp

Damarların daralmasına ve kötü kolesterolün artmasına neden olabilir.

Kaynak: Mor Papatya