Bu hareketi 10 saniye boyunca yapamıyorsanız 10 yıl içerisinde ölme ihtimaliniz yüksek!

Bu hareketi 10 saniye boyunca yapamıyorsanız 10 yıl içerisinde ölme ihtimaliniz yüksek!

Denge ve ölüm arasındaki ilişkiyi inceleyen 12 yıllık çalışmanın sonuçları British Journal of Sports Medicine'de yayınlandı. Araştırmaya göre orta yaş ve yaşlılarda tek ayak üzerinde dengede kalamama ölüm riski ile bağlantılı.

Daily Mail’de yer alan habere göre, Rio de Janeiro’daki Clinimex Egzersiz Tıbbı Kliniği’nden bir ekip, “flamingo testinin” yaşlı yetişkinlerin ölüm riskleri hakkında “yararlı bilgiler” sağlamak için rutin sağlık kontrollerinde kullanılabileceğini ifade etti.

İngiltere, ABD, Avustralya, Finlandiya ve Brezilya'dan uluslararası bilim insanlarının yer aldığı bir ekip türünün ilk örneği olan 12 yıllık çalışmalarını tamamladı. Denge ve ölüm arasındaki ilişkiyi inceleyen araştırma gözlemsel olmasına rağmen sonuçları tüm dünyanın ilgisini çekti.

TEK AYAK ÜSTÜNDE DENGEDE KALAMAYANLARIN ÖLME İHTİMALİ DAHA YÜKSEK 

British Journal of Sports Medicine'de yayınlanan araştırmaya göre 10 saniye boyunca tek ayak üzerinde dengede kalamayan orta yaşlı ve yaşlı insanların 10 yıl içerisinde ölme ihtimali diğer insanlara göre iki kat daha fazla.

British Journal of Sports Medicine’de yayınlanan sonuçlar, katılımcıların beşte birinin tek ayak üzerinde duramadığının göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Bu oran yaşla birlikte arttı, 51-55 yaşındakilerin sadece yüzde beşi, 71-75 yaşındakilerin yüzde 54’üne kıyasla bu görevi başaramadı.

Bununla birlikte, yaş, cinsiyet ve altta yatan sağlık koşulları hesaba katıldığında, 10 saniye boyunca tek ayak üzerinde desteksiz duramayanların önümüzdeki on yıl içinde herhangi bir nedenle ölme olasılığı yüzde 84 daha fazlaydı.