İşte sivrisineklerin en çok sevdiği kan grubu!

İşte sivrisineklerin en çok sevdiği kan grubu!

Sivrisinekleri uzak tutmak yaz aylarında gerçek bir işkenceye dönüşebilir ve bazı insanlar bu ısırıklara karşı daha fazla risk altındadır. Peki, sivrisinekler neden bazı insanları daha fazla ısırır?

Yaz aylarında sivrisinekler oldukça rahatsız edicidir ve bazı insanlar daha savunmasızdır ve sivrisinek ısırıkları ve kaşıntıdan diğer insanlara göre daha fazla etkilenirler. Peki, neden bazı insanlar sivrisinekler tarafından daha fazla ısırılır?

Sıcaklık arttığında sivrisineklerin sayısı artma eğilimindedir. Ama onları gerçekten çeken şeyin ne olduğunu biliyor musunuz?

Sinek kovucularla sivrisinekleri kaçırmak mümkün olsa da, bazı kişilerin ciltleri sivrisinekleri daha fazla çeker. Sivrisinekler özellikle geceleri gerçek bir takıntı haline gelebilir. Durgun su tarafından çekilen sivrisineklere aynı zamanda karbondioksit de çok çekici gelir. Fiziksel bir efordan sonra daha fazla karbondioksit yayarız ve bu, yakındaki sivrisinekleri potansiyel olarak uyarır. Tropik bölgelerde tehlikeli olabilen ve Zika virüsünü taşıyan sivrisineklerin başlıca avı sporculardır.

Araştırmalar karbondioksit salınımlarının hamile kadınlarda daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bu nedenle hamile kadınların sivrisinekle

KAN GRUBU

Gerçekten sivrisineklerin sevdiği bir kana sahip olmak mümkün mü? Kan grubu, bu küçük hayvanlar üzerinde gerçekten etkili olabilir. Araştırmalar, sivrisineklerin daha sık 0 (sıfır) kan grubuna sahip bireyleri hedef aldığını gösteriyor.

SİVRİSİNEKLER NEDEN GECELERİ DAHA FAZLA ISIRIR?

Çoğu sivrisinek türü gececidir, gündüzleri kendilerini sıcaktan ve güneşten korurlar ve yalnızca akşam karanlığında dışarı çıkarlar. Araştırmalar, sivrisinekleri gecenin başlangıcında yaklaşık 10 dakika boyunca beyaz ışığa maruz bırakarak ısırma oranının önemli ölçüde azaldığını göstermiştir. Araştırmacılar, gece boyunca bu 10 dakikalık seansları çoğaltarak, ısırılma riskini neredeyse tamamen ortadan kaldırmanın bile mümkün olduğunu söylüyor.