Bu mucize ot böbrek taşını düşürüyor! Kum, taş bırakmıyor

Bu mucize ot böbrek taşını düşürüyor! Kum, taş bırakmıyor

Böbrek taşını düşürmek için mucize bir ot olduğu ortaya çıktı. Korkutan böbrek kum ve taşlarını düşüren süpürge otunun ortaya çıkması dikkat çekti. İşte süpürge otunun faydaları...

Aniden başlayan sırt ve karın bölgesinde ağrı, böbrek taşının en büyük göstergelerinden bir tanesidir. Ağrının dışında idrarda yanma, idrarda kan, sık sık idrara çıkma, idrar yapma veya idrar yapma zorluğu, mide bulantısı ya da kusma belirtilerle de böbrek taşı olduğu anlaşılır. 4 mm’den küçük taşların %90’ı herhangi bir müdahale gerektirmeden kendiliğinden düşer. 4-7 mm arası taşların yarısı ve 8 mm’den büyük taşların ise nadiren kendiliğinden düştüğü söylenebilir. Yasemin.com'da yer alan habere göre; böbrek taşını düşürmek için mucize bir ot olduğunu ortaya çıktı. Korkutan böbrek kum ve taşlarını düşüren süpürge otunun ortaya çıkması dikkat çekti.

SÜPÜRGE OTU NE İŞE YARAR? SÜPÜRGE OTU BÖBREK TAŞINI DÜŞÜRÜR MÜ?

Süpürge otu adından da anlaşılacağı üzere kurutulup temizlendikten sonra bildiğimiz eski geleneksel süpürgelerde kullanılan otlardır. Esas ana yurdunun Avrupa ve Güney Afrika olduğu söylenen süpürge otu ülkemizde de çeşitli bölgelerde yetişmektedir. Boşaltım sistemini rahatlatan süpürge otu böbrek problemleri ve idrar yolu sorunları için tercih edilen şifalı otlar arasında yer almaktadır. 

SÜPÜRGE OTU TOHUMU NASIL KULLANILIR?

Süpürge otu tohumunu ezip suyla karıştırarak tüketebilirsiniz. Örneğin kurdeşen sorunu için sabah ve akşam birer bardak suya bir çay kaşığı tohum ezmesi atarak içebilirsiniz.
Süper otu tohumunu yine ezip zeytinyağı ile karıştırarak süpürge otu kürü kullanabilirsiniz. Bu karışım cilt sorunlarınızın hafiflemesine yardımcı olabilir.
Süpürge tohumunu ılık suya karıştırıp içecek olarak tüketebilirsiniz.