Bu şampuanları ne evinize sokun ne saçınıza sürün

Bu şampuanları ne evinize sokun ne saçınıza sürün

Saç bakım ürünlerinde kullanılan bazı maddeler, sağlığınız için oldukça tehlikeli olabilir. Şampuan seçerken içinde bu maddelerin olmadığından emin olmanızda yarar var.

Şampuan ve Saç Bakım Ürünlerindeki Tehlikeli Kimyasallar

  • Paraben
  • Paraben ve Saç Dökülmesi
  • Paraben ve Cilt Yaşlanması
  • Sodyum Lauryl Sülfat (SLS)
  • Formaldehit
  • Phthalate (Ftalat)
  • Propilen Glikol

1. SÜLFATLAR

Sülfatlar, temiz saçla ilişkilendirdiğimiz o lüks köpüğü yaratmak için birçok şampuanda yaygın olarak bulunan yüzey aktif maddelerdir. Kiri ve yağı çıkarmada etkili olsalar da sülfatlar saç derisindeki doğal yağları da sıyırarak saçları kuru ve kırılgan hale getirebilir.

Zamanla bu, saç gövdesini zayıflatabilir ve saç dökülmesine katkıda bulunabilir. Sert kimyasallar olmadan temizleyen sülfatsız şampuanları arayın.

2. PARABENLER

Parabenler, şampuan gibi kişisel bakım ürünlerinin raf ömrünü uzatmak için kullanılan sentetik koruyuculardır. Araştırmalar parabenlerin hormonal dengeyi bozarak saç dökülmesine yol açabileceğini göstermiştir.

Alternatif koruyucular kullanan veya "doğal" veya "organik" olarak etiketlenen paraben içermeyen şampuanları tercih etmek en iyisidir.

3. FORMALDEHİT

DMDM hidantoin ve Diazolidinil üre gibi formaldehit salgılayan koruyucular bazen bakteri üremesini önlemek için şampuanlara eklenir.

Bu kimyasallar suyla temas ettiğinde formaldehit açığa çıkarabilir ve formaldehit maruziyeti saçın incelmesi ve saç derisinin tahriş olmasıyla ilişkilendirilmiştir. Formaldehit salgılayan maddeler içermeyen şampuanları seçin.

4. SİLİKONLAR

Silikonlar saça ipeksi, pürüzsüz bir doku kazandırmak için şampuanlarda sıklıkla kullanılır.

Saçınızın geçici olarak sağlıklı ve parlak görünmesini sağlarken, aynı zamanda saç derisinde birikerek saç foliküllerini tıkayabilir ve sağlıklı saç büyümesini engelleyebilirler.

Saç derinizin temiz kalmasını ve saçlarınızın özgürce uzamasını sağlamak için silikon içermeyen şampuanları tercih edin.

5.KOKULAR

Şampuanlardaki kokular zararsız görünebilir ancak birçok sentetik koku, saç derisini tahriş edebilecek ve saçları zayıflatabilecek kimyasallar içerir.

Hatta bazı kişilerde bu kokulara karşı alerjik reaksiyonlar gelişebilir ve bu da saç dökülmesine neden olabilir. Saç derisi tahrişi ve saç dökülmesi riskini en aza indirmek için kokusuz veya doğal kokulu şampuanlar kullanmayı düşünün.