
Bu sebzeleri kesildikten sonra kesinlikle buzdolabına koymayın! Zehirden farkı yok
Zehirden bile daha ölümcül olan bu sebzelere dikkat! Zira bu sebzeler kesildikten sonra buzdolabına konulduğunda insan sağlığını tehlikeye atıyor.
Uzmanlar ortadan ikiye bölünen bu besinlerin buzdolabına koyulması hakkında uyarıyor.
KESİLDİKTEN SONRA BUZDOLABINA KONULMAMASI GEREKEN SEBZELER
PATATES
Kesildikten sonra buzdolabına asla koyulmaması hatta kesildikten sonra asla tüketilmemesi gereken bir besindir. Çünkü kök sebzeler arasında en faydalısı olan patateste sürekli hareket halinde olan bazı mikroorganizmalar vardır. Bunlar hava ile temas esnasında çoğalır. Güçlü bir zehre dönüşme ihtimali olan patatesi tüketmeden dikkat edin.
SOĞAN
Soğan ikiye bölündükten sonra asitlenmeye başlar. İçeriğinde yüksek oranda içerdiği asit çoğalmaya başlar. Bu asitlenme önce gözle görülmez. Tüketildiğinde ise yüksek oranda mide ve sindirimde hasar verir.
TURP
Turp hiç bir şekilde kesildikten sonra hiç bir yerde bırakılmamalı. Normalde gaz sıkışmasına neden olan turp kaldıkça içeriğindeki öz daha da artar.
LİMON
Limon ikiye bölündükten sonra içeriğindeki asit hava ile temas esnasında bir değeri kalmaz. İçeriğindeki sıvı anından kurur.