Bu yağ ile bacak ağrılarınız 5 dakikada kesilecek

Bu yağ ile bacak ağrılarınız 5 dakikada kesilecek

Huzursuz bacak sendromu sıklıkla geceleri ortaya çıkan, rahatsız edici kronik bir hareket bozukluğudur. Özellikle geceleri ortaya çıkan bu rahatsızlıktan doğal yöntemler ile kurtulabilirsiniz.

Bacağınıza giren uyuşmalar, kasılmalar ve gece hareket ettirmekte zorluk çekmeniz bu sendroma bağlı durumlar oluyor. Bu duruma bir tedavi bulmak oldukça zor. Çoğunlukla huzursuz bacak sendromunun altında; böbrek yetmezliği, anemi ve demir eksikliğinden kaynaklı sebepler yatıyor.

BACAK AĞRISININ YAYGIN NEDENLERİ

Bacağın herhangi bir yerindeki ağrı veya rahatsızlık, donuk bir ağrıdan yoğun bir bıçaklama hissine kadar değişebilir. Çoğu bacak ağrısı, aşırı kullanım veya küçük yaralanmalardan kaynaklanır. Rahatsızlık genellikle kısa sürede kaybolur ve ev ilaçları ile hafifletilebilir.

Ancak bazı durumlarda, ciddi bir tıbbi durum ağrıya neden olabilir. Şiddetli ve sürekli olarak bacak ağrısı yaşıyorsanız, mutlaka doktorunuza görünün. Altta yatan herhangi bir durum için hızlı bir teşhis ve tedavi almak, ağrının daha da kötüleşmesini önler.

LAVANTA YAĞI HUZURSUZ BACAK SENDROMUNA NASIL YARDIMCI OLUR?

Yapılan çalışmalarında, bir araştırma ekibi tümü kronik böbrek hastalığından muzdarip ve düzenli diyaliz tedavisi gören 59 huzursuz bacak sendromu hastası üzerinde, lavanta yağının etkisini test etti.

Yapılan bir çalışmada, lavanta yağı kullanılarak 10 dakikalık bir bacak masajı uyguladı. Katılımcıların diğer yarısı böbrek diyalizi almaya devam etti, ancak HBS tedavisi görmedi.

Çalışmanın sonunda, lavanta yağı masaj tedavisi alan hastalar HBS semptomlarında önemli bir azalma yaşadı.

Bu masaj; gevşemeyi teşvik etmek, kan dolaşımını iyileştirmek ve lenfatik sistemi uyarmak için tasarlanmıştır. Bu olumlu etkiler, bacakların kasılmasını önemli ölçüde azaltır.

LAVANTA YAĞI MASAJI NASIL YAPILIR?

Böbrek hastalığı olan hastalarda lavanta yağı masajlarını test ederken, yazarlar tedavinin herhangi bir yan etkisi olmadığını kaydetti.

Kendinize masaj yapmak için önce, esansiyel lavanta yağını zeytinyağı veya üzüm çekirdeği yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seyreltin veya en sevdiğiniz kokusuz losyon ile karıştırın. Lavanta yağını karıştırmadan kullanmak ciltte tahrişe neden olabilir.

Sabah- Roza