Bu yemekleri sakın ikinci kez ısıtıp yemeyin

Bu yemekleri sakın ikinci kez ısıtıp yemeyin

Bazı yemekler ikinci kez ısıtılıp yenildiğinde zehirlenmelere yol açabiliyor. Peki hangi yiyeceklerde bunu yapmamalısınız?

Milyonlarca insan mutfakta hep aynı hatayı yapıyor ancak kimse bunun farkında bile değil. İşte asla ikinci kez ısıtılmaması gereken o yemekler...

ekran-goruntusu-2023-08-20-140128.png

TAVUK

Tavuk yeniden ısıtıldığında kötü reaksiyon gösteren proteinlere sahiptir. Soğuk tavuk ısıtılınca protein kompozisyonu değişir ve sindirim sorunlarına yol açabilir. Eğer tavuğu yeniden ısıtacaksanız her tarafının iyice ısındığından emin olun. Tavuk dumanı tütecek kadar yoğun bir sıcaklığa ulaşmalıdır. Dilerseniz hiç risk almayıp kalan tavuğu salata veya soğuk sandviçle ısıtmadan kullanabilirsiniz.

ekran-goruntusu-2023-08-20-140133.png

PİRİNÇ

Normalde pirinç zararlı olmayan bir gıdadır. Yalnız kötü koşullarda saklanması tehlikeli olabilir. Yaptığınız pilav oda sıcaklığında bir saatten fazla durduğunda üstünde zararlı bakteriler oluşmaya başlar. Bu nedenle servis yaptıktan sonra hava geçirmeyen bir kaba koyup buzdolabında saklanmalıdır. Bu şekilde pilav sağlıklı bir şekilde yeniden ısıtılabilir.

ekran-goruntusu-2023-08-20-140141.png

YUMURTA

Yumurta kesinlikle yeniden ısıtılmaması gereken bir gıdadır. Yumurta yeniden ısıtıldığında içindeki protein yapısı parçalanır. Haşlanmış veya pişmiş yumurta yeniden ısıtıldığında zehirli bir etki yaratır ve sindirim sistemini bozar.

ekran-goruntusu-2023-08-20-140124.png

ISPANAK

Diğer yeşil yapraklı sebzeler gibi ıspanakta da demir ve nitrat bulunur. Yeniden ısıtıldığında bu nitrat parçalanarak nitrite dönüşür. Nitrit kandaki oksijen seviyesini etkiler toksiktir ve yeniden ısıtılan yemeklerde tüketildiğinde gıda zehirlenmesine neden olabilir. Bu nedenle ıspanak ve diğer tüm yeşil yapraklı sebzeleri tüketeceğiniz kadar yapmanızı öneririz.