Bu yiyecekleri sakın buzluğa koymayın!

Bu yiyecekleri sakın buzluğa koymayın!

Yiyecekleri taze, ilk alınan haliyle tüketmek için çoğu zaman bir kısmını buzluğa kaldırmak bazı durumlarda zararlı olabiliyor ve o yiyecekle bakteri tüketimine neden olabiliyor. İşte buzluğa koyulmaması gereken 7 yiyecek...

SULU MEYVELER
Kavun, karpuz gibi yüksek oranda sıvı içeren meyveler doldurulduklarında yumuşayarak orijinal kıvamını kaybeder.

sulu-meyveler.jpg

BAZI SEBZELER
Turp, salatalık, marul gibi bazı sebzeler donrurulduğunda tadını kaybeder.

bazi-sebzeler.jpg

KONSERVELER
Buzluğa konulan konservenin içindeki sıvı genleşir. Bu da kutunun patlamasına neden olur.

konserve.jpg

BUZU ÇÖZÜLEN YİYECEKLER
Buzu çözülen yiyeceklerde bakteri daha fazla bulunur. Bu yiyecekler yeniden dondurulduğunda, ilk dondurma işleminden daha çok bakteri barındırır.

cig-et.jpg

SICAK YİYECEKLER
Sıcak yiyeceklerini buzdolabına koyarsanız buzdolabınızın soğuk hava dengesinin bozulmasına neden olursunuz, böylece buzdolabınızda bakteri ürer.

corba.jpg

YUMURTA
Dondurulan yumurtanın kabuğu çatlayabilir. Donmuş yumurtayı pişirmeye kalkarsanız sakızımsı bir kıvama geldiğini görürsünüz.

yumurta.jpg

ÇİĞ PATATES

patates.jpg
Çiğ patatesi dondurursanız kahverengine dönüşmesine neden olursunuz. Patatesleri koyu ve serin bir yerde bekletmeyi tercih edin. Ancak patates püresini 4-6 ay kadar buzdolabında saklamak mümkün.

İlgili Haberler