Buzlukta taze fasulye nasıl saklanır? İşte kış için en pratik yöntemler

Buzlukta taze fasulye nasıl saklanır? İşte kış için en pratik yöntemler

Yaz aylarının bereketli zamanlarında yapılan kışlık hazırlıkların olmazsa olmazlarında biri de taze fasülyedir. Peki Taze fasulye buzlukta nasıl saklanır? Buzlukta çiğ taze fasulye saklanır mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kışlık Taze fasulyle buzlukta nasıl saklanır, yeşil fasulye kışlık hazırlığı, kış hazırlıklarının başladığı günlerdeyiz. Kış hazırlıklarının olmazsa olmazı buzlukta taze fasülye saklamaktır. Peki taze fasülye buzluğa nasıl konur, nasıl saklanır? Buzlukta taze fasülyenin kokmaması için püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

KIŞLIK TAZE FASULYENIN HAZIRLANIŞI

1- Hafif pişirerek saklama

Fasulyeler ayıklanarak kırılır. Domatesler sıcak suyun içinde bekletilir ve kabukları incecik soyularak küp küp doğranır. Geniş bir tencereye sıvı yağ konur ve hafif kızdırılır. Üzerine hazırladığımız fasulyeler ve domates ilave edilerek rengi dönene kadar kavrulur. Daha sonra geniş bir yere dökülerek soğumaya bırakılır.

Taze fasüuyeleri kışın çıkardığınızda buzdolabı kokusu almak istemiyorsanız. Çift buzdolabı poşetine koyun ve pişirirken çözdürmeden direk buzlu bir şekilde kavurduğunuz soğan ve salça karışımının üzerine ilave edin. 

1-001.jpg

2- Şoklayarak saklama

Taze fasulyeyi buzlukta saklamadan önce fasulyeleri ayıklayın ve ikiye bölün. Hazırladığınız fasulyeleri sudan geçirin. Daha sonra tencereye su ekleyerek fasulyeleri 5 dakika kadar kaynatın. Sonrasında ise buzlu su ile dolu bir kaba fasulyeleri atın. Bu sayede fasulyeler şoklanmış olacaktır.

Fasulyeler soğuduğu zaman sudan çıkarın ve buzdolabı poşetlerine paylaştırın. Tabi sudan çıkardığınız fasulyeleri iyice kurutmayı unutmayın. Temiz bir yere fasulyeleri yayabilir veya bezle kurulayabilirsiniz. 

2-001.jpg

3- Çiğ olarak saklama (En pratik yöntem) 

Buzlukta taze fasulye saklamak son derece mümkündür. Bunun için aldığınız taze fasulyeleri iyice yıkayın ve sularını süzün. Daha sonra ise kuru bir hale getirdiğiniz fasulyeleri buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atabilirsiniz. Buzdolabı poşetini iki tane olacak şekilde kullanmayı ihmal etmeyin. Taze fasulyeler buzlukta uzun süre bozulmadan kalacaktır.