Canan Karatay ağrılara şifa diyerek duyurdu! Ağrı kesiciye gerek kalmayacak

Canan Karatay ağrılara şifa diyerek duyurdu! Ağrı kesiciye gerek kalmayacak

Prof. Dr. Canan Karatay sık sık yaşanan baş, eklem, diz, sırt ağrılarına karşı en doğal yöntemleri açıklayarak ağrı kesici ilaçların unutulacağını savundu.

Verdiği tavsiyelerle, sağlıklı beslenme önerileriyle sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay bu kez de ağrılara karşı en etkili yöntemleri açıkladı.

602690475542801588429845.webp

AĞRILARIN NEDENİ...

Yaşanan sırt, bel, diz, eklem, baş ağrıları gibi insanın yaşamını olumsuz etkileyen tüm ağrılarının nedeninin sadece bir hormona bağlı olduğunu ifade eden Canan Karatay, leptin hormonunun yüksek oluşunun tüm hücreleri bozduğunu ve bozulan hormonun ağrılara yol açtığını söyledi.

Canan Karatay ağrılarda vitamin eksikliğinin başta geldiğini ve en önemli vitaminin D vitamini olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

genclerde-bel-agrisina-dikkat.png

AĞRIYLA MÜCADELEDE D VİTAMİNİNİN ÖNEMİ

"Vücutta gün ışığında ultraviyole ışığında deride üretilen bir hormon bu hormon böbreklere gider ve vücutta dolaşır. 60 yıl önceki bilgilerimize göre yalnız kemik mekanizmasında kullanılıyordu o bilgiler tarihe karıştı, Artık o bilgileri unutalım! Bütün çalışmalar gösterdi ki bitti. Ciddi mecralarda yapılan çalışmalar gösterdi ki vücudumuzun her hücresinde D vitamini var. Beyin, göz, meme, troit, pankreas, yumurtalıklardır, hatta testistir ve peniste bile… Ne aklınıza gelirse bunların her yerinde D vitamini reseptörü var. D vitamini yağ hücrelerinde eriyen bir vitamin, yağ hücrelerinin içine girip yok oluyor… Miktarı fazla ise hücre içinde d vitamini kendini azaltıyor."

de-vitamini.jpg

Prof. Dr. Canan Karatay ağrıların geçmesi için D vitamini önerisinde bulundu. Özellikle çocuklarda da D vitaminin önemine değinen Karatay şunları söyledi:

D VİTAMİNİ GRİP ENFEKSİYONUNU YARI YARIYA AZALTIYOR

"Çocuklara günde 1200 ünite D vitamini verilince çocuklarda gribal enfeksiyonun yüzde 50 azaldığı söyleyen Karatay, kanser tedavisi gören hastaların da D vitamini yükseltiliyor. D vitamini hiçbir zaman toksik değildir. Toksik, ağrı kesiciler ve antidepresanlardır. Kolesterol ilaçları bizi bozar. Bir tek kolesterol yüksek olması kalp krizi sebebi değildir."

2446963-810x458.jpg

AĞRILARA YOL AÇAN HORMON LEPTİN EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ

Canan Karatay, ağrılara neden olan yüksek leptin direncinin en önemli belirtisinin D vitamini eksikliği ve karaciğer ile göbek yağlanması olduğunu ifade etti. Karatay, karaciğeri yağlandıranın şeker olduğunu, sabah gerçek olarak bir Karatay kahvaltısı yapmanın proteinli zeytinli ve zeytinyağlı bilin ki Leptin direncini kırdığını belirtti. Yemeklerin zamanlamasının çok önemli olduğunu vurgulayan Karatay, 12 saatten fazla aç kalınırsa bu hastalıkların düzelip iyileşeceğini söyledi.