
Canan Karatay "sakın yemeyin" dedi! Kısırlığa yol açıyor
Prof. Dr. Canan Karatay, zararlarının bilincinde olmadan sıkça tüketilen bir gıdanın bağımlılık yaptığı ve hatta kısırlığa yol açtığını söyledi.
Prof. Dr. Canan Karatay, yenilmemesi ve uzak durulması konusunda tavsiyede bulunduğu yiyecekler ve açıklamalarıyla gündem olmaya devam ediyor.
Karatay son olarak insan sağlığı ve vücudu için en zararlı besini açıklayarak hemen hemen her evde de bulunan, her gün tüketilen bu yiyecek hakkında açıkça uyardı.
EKMEĞİ MORFİNE BENZETTTİ
Canan Karatay, ekmeğin son derece sağlıksız olduğuna dikkat çekerek, "Ekmek morfin gibidir, alışkanlık yapar. Şekere dönüşür, şeker hastası yapar. Yağa dönüşür, karaciğeri yağlandırır. Asla yememek lazım. Çok zararlı. Lahmacun ise çok yararlıdır. Kıymasıyla, etiyle, soğanıyla, maydanozuyla her şeyiyle çok faydalıdır." dedi.
EKMEK KISIRLIĞA YOL AÇIYOR
"Ekmeğin içerisinde kabarmasını sağlayan granür var. Bu katkı maddesi kişiye kısa süreli bir mutluluk veriyor. Adeta morfin gibi bağımlılık yapıyor." diyen Karatay, son dönemde artan kısırlığa da vurgu yaparak ekmeğin içinde bulunan granürün kısırlığa neden olduğunu ifade etti.
"EKMEĞE ZEHİR KATMASINLAR"
Karatay son olarak fırıncılara da seslenerek, "Fırıncılar bana kızıyor ama onlar da doğal ekmek yapsınlar. Ekmeğe zehir katmasınlar. Ekmekteki katkı maddelerini kaldırsınlar." şeklinde konuştu.