Canan Karatay son zamanlarda çok artış gösterdiğini duyurdu: Bir kere bile koronavirüs geçirdiyseniz...

Canan Karatay son zamanlarda çok artış gösterdiğini duyurdu: Bir kere bile koronavirüs geçirdiyseniz...

Kronik hale gelen yorgunluk hissi ile ilgili konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, vakaların arttığına dikkat çekti. Karatay, özellikle koronavirüs geçirenler arasında yorgunluk ve halsizlik şikayetlerinin çok arttığına dikkat çekti.

Ünlü profesör Prof. Dr. Canan Karatay, son açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

Özellikle koronavirüs geçirenler arasında yorgunluk ve halsizlik şikayetlerinin çok arttığını belirten Karatay, bu durumun altında yatan nedenlere değindi.

EN ÖNEMLİ NEDENİ STRES

Karatay'a göre, yorgunluk ve halsizliğin başlıca nedenleri arasında stres bulunuyor. Ayrıca endişe, kaygı, uykusuzluk ve psişik sorunlar da kişinin enerji seviyesini olumsuz etkileyebilir. Magnezyum ve potasyum eksikliği ile susuzluğun da yorgunluk ve halsizlik hissine yol açabileceğini belirtti.​​​​​​​

Yorgunluk ve halsizlik durumlarının enfeksiyonlar, ateşli hastalıklar veya psikolojik sorunlar sonucu da ortaya çıkabileceğini ifade eden Karatay, bu durumların genellikle geçici olduğunu ve hastalığın düzelmesiyle ortadan kalktığını belirtti.

YATAKTA BUNLARDAN UZAK DURUN​​​​​​​

Karatay, bazı alışkanlıkların da yorgunluk ve halsizliği artırabileceğini söyledi. Uyuduğunuz odada televizyon, telefon ve şarj aleti bulunmamasını, odanın mümkün olduğunca karanlık olmasını tavsiye etti. Ayrıca gürültüden uzak durmanın da faydalı olabileceğini vurguladı.

Ayrıca Karatay, uyku saatlerinin bir rutine bağlanmasının önemli olduğunu ifade ederek, her gece 22:00 ila 23:00 saatleri arasında uyumayı önerdi.