Canan Karatay'dan dikkat çeken uyarı: "Evinizden uzak tutun!"

Canan Karatay'dan dikkat çeken uyarı: "Evinizden uzak tutun!"

Prof. Dr. Canan Karatay, ev temizliği hakkında dikkat çeken uyarılarda bulunarak, evlerden uzak tutulması gereken ve beyne zarar veren temizlik ürünleriyle ilgili konuştu.

Ünlü hekim Canan Karatay dikkat çeken açıklamalarına bir yenisini ekledi. Her söylemi gündem olan Karatay bu kez de ev temizliğinde kullanılan temizlik ürünleri hakkında uyardı.

temizlik-kimyasallari-ve-ev-kimyasallari.webp

EBEVEYNLERİ UYARDI

Ebeveynlerin oldukça dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle ebeveynlere, çocuklarını bekleyen tehlikelerle ilgili çağrıda bulundu.

Çocukların beyin fonksiyonlarına kadar etki eden hijyen mshutterstock-1056162185-16-9-1537281747-670x371.jpgalzemeleriyle ilgili uyarıda bulunan Canan Karatay "evinizden uzak tutun" diyerek şunları söyledi:

 

"BEYNİ BOZUYOR"

"Çocukların hafızası için beslenme önemli ama yaşam da önemli. Eğer evde titiz anneler deterjan, dezenfektan ve çamaşır suyu kullanıyorlarsa bitti. Beyni bozuyor. Beslenme için çocukların sevdiği besinler tüketilmeli, çocukları zorlamamaya dikkat edilmelidir."

evde-dogal-temizlik-urunleri-nasil-yapilir.jpg

"AVM'YE GÖTÜREREK BEYİN GELİŞMEZ"

"Piaget, "Her bir çocuk filozoftur." der. Bırakın kendileri filozofluğunu yapsınlar. Anne babalar çocukları "İlla bunu ye" diye zorlamayın. Çocukların beyninin gelişmesi için tabi ki oynamaları lazım. Sokakta oynayacaklar, dağlara taşlara tırmanacaklar, çamura batacaklar, yüzecekler... Elinden tutup AVM'ye götürerek beyin gelişmez." 

620753db45d2a0c0140e51ff.jpg

"TEMİZLİKTE SİRKE VEYA DOĞAL ÜRÜNLERİ KULLANIN"

"Temizlikte sirke ya da doğal temizlik ürünleri kullanın. Ben çamaşırlarımı sodyum karbonatla yıkıyorum. Bulaşık makinem yok benim. Bulaşıklarımı elimde yıkıyorum, zeytinyağlı sabunla. Allah 10 parmak vermiş."