Canan Karatay'dan hastalığa karşı turp gibi yapacak yiyecekler listesi

Canan Karatay'dan hastalığa karşı turp gibi yapacak yiyecekler listesi

Prof. Dr. Canan Karatay. havaların soğumasıyla birlikte birçok kişinin yakalandığı hastalıklara karşı ilaç yerine geçeceği öne sürülen bir tarifi paylaştı.

Canan Karatay, insan sağlığını ilgilendiren önemli açıklamalarına bir yenisini ekledi.

Prof. Dr. Karatay bu kez, soğuk havalarla birlikte başlayan hastalık dalgasına karşı antibiyotik uyarısında bulundu. Havaların soğumasıyla birçok insan, grip, soğuk algınlığı, eris gibi hastalıklara yakalanırken ilaçların yerine geçeceği söylenen tarif ünlü isimden geldi.

"ANTİBİYOTİK ALMAYIN, GARGARA YAPIN"

Karatay, kuru öksürüğün nedenlerini açıklarken, bunu önlemek için yapılması gerekenleri de paylaştı. Karatay; "Bu havalarda çok sık görülen kuru öksürük başladığında hemen doktora koşmayın. Antibiyotik almayın. Gargara yapabilirsiniz, buhar banyosu yapabilirsiniz. Tüm bunları yaparken doğal D vitamini olarak kelle paça tüketebilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendirir, yaraları düzeltir. .

"KELLE PAÇA YERİNE, KEMİK SUYU"

Kelle paça içemeyenler, kemik suyunu yapabilirler. Kelle paça deyince kolesterol yükselecek diye korkmayın. Bir yiyecekle kolesterol yükselmez. Kolesterolden korkmayın. .Kolesterolümüz düşük olduğun zaman bu hastalıklar gıcıklar geçmez. Bol kolesterol besinli yiyecekler diliyorum.

BOĞAZLARA İYİ GELEN BESİNLER

Yumurta da, yumurtanın sarısında, balıkta ve balık yağında aynı zamanda zeytinyağıyla gargara yapmak, doğal zeytinyağıyla ağzı yıkamak boğazlara iyi gelecektir." dedi. .

MEYVE TÜKETİRKEN BUNLARA DİKKAT

Tarım ilacı kullanılan meyvelerin tehlikeli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, "Tüketilen meyveler eğer ilaçlıysa yazın, kış fark etmez tehlikelidir. Eğer meyvelerin üstünde pestisit, mantar ilaçları varsa yemeyin. Onun için 'doğal meyve, kurtlu elma tüketin' diyorum, bunlar bol bol yenebilir.

EN SAĞLIKLISI ZEYTİN

Tabi ki en sağlıklı meyve ilaçsız olan zeytindir. Kışın en çok tüketeceğiniz meyve Anamur muzudur, turptur ve zeytindir" dedi. 

"TURP YİYECEKSİNİZ, TURP GİBİ OLACAKSINIZ"

Bağışıklık sisteminin çökmesiyle grip olunduğunu belirten Prof. Dr. Karatay, "Grip, bağışıklık sisteminin çökmesi demektir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için turp yiyeceksiniz, turp gibi olacaksınız. Soğan, karnabahar yiyeceksiniz. Kelle paça ve işkembe çorbası tüketeceksiniz.

EV TURŞUSU ÖNERİSİ

Bol bol köy tereyağı, soğuk sıkım zeytinyağı sizi bütün hastalıklardan korur. Ev sirkesi bağırsak floranızı düzenler ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Ev sirkesinin yanında kristal kaya tuzu da bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Ev turşusu bağırsaklardaki bağışıklık sistemini güçlendiren bakterileri çoğaltır onun için çok sağlıklıdır" ifadelerini kullandı. .