Canan Karatay'dan kurtlu meyve tavsiyesi

Canan Karatay'dan kurtlu meyve tavsiyesi

Sıra dışı sağlıklı beslenme uyarılarıyla gündeme gelen Canan Karatay bu kez karpuz ve kavun yeme konusunda dikkatleri üzerine çekti. Karatay bir de kurtlu meyve önerisinde bulundu.

Prof. Dr. Canan Karatay, hastalıklara yol açabilen besinleri bir bir sıraladı. Özellikle yaz aylarında serinlemek için tüketilen kavun ve karpuzun şeker hastalığından karaciğer yağlanmasına kadar birçok hastalığı tetiklediğini söyledi

İşte, ünlü kalp ve iç hastalıkları uzmanı Canan Karatay'dan sağlıklı yaşam önerileri...

"KARPUZ DİYETİ FALAN BİLMEM KARDEŞİM"

Karatay "Ben karpuz diyeti falan bilmem kardeşim. Ama karpuz, kavun trigliserid dediğimiz tehlikeli yağları yükseltiyor, kanınızda ürik asidi yükseltiyor.

"KAVUN, KARPUZ SIVI ŞEKERDİR"

Hastaların durumuna göre konuşuyorum. Ama tabii ki kurtlu elma yiyin diyorum. Tarım zehirleriyle yıkanmış meyvelere dokunmayın diyorum. Kavun, karpuz sıvı şekerdir.

"EN SAĞLIKLI MEYVE KURTLU ELMA, ZEYTİNDİR"

Şekeriniz varsa, gut hastasıysanız, daha da yükseltiyor ve karaciğerinizi, göbeğinizi, gırtlağınızı her yerinizi yağlandırıyorsunuz. En sağlıklı meyve kurtlu elma, zeytindir."