Çatalca eski Belediye Başkanı Cem Kara, son yolculuğuna uğrlandı

Çatalca eski Belediye Başkanı Cem Kara, son yolculuğuna uğrlandı

Çatalca eski Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, çok sayıda CHP milletvekili ve belediye başkanın katıldığı cenaze töreniyle son yolcuğuna uğurlandı.


Cenaze töreninde konuşan İmamoğlu, merhum Kara ile uzun yıllar beraber çalıştığını, kalp kırmayan titiz bir insan olduğunu belirterek, “Çatalca ilçesine kendisini adamış 10 yıl hizmet etmiş bir insan için umut ediyorum; ilçe belediye başkanımızla adını burada daimi kılacak güzel bir hizmet yapar ve ismini burada ömür boyu yaşatırız. Bu konuda Çatalca halkına sözümüzdür.” dedi.

58 yaşında yaşamını yitiren Kara için ilk tören Çatalca Belediyesi Hizmet Binası’nın önünde yapıldı. Belediye önünde Kara ailesi ve Çatalcalılara baş sağlığı dileyen İmamoğlu kısa bir konuşma yaptı. Cem Kara ile uzun yıllar beraber çalıştığını, dostluğunu ve arkadaşlığını yaşamış biri olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Her an görevini en iyi yapma konusunda titizliği olan bir insandı. Çatalca’ya kendisini adamış olduğuna şahidim. Belediyeciliği yaparken gerçekten prensibiyle hakkını, hukukunu, toplumsal hukukunu koruyarak sürece en dürüstçe bakma konusunda olağanüstü titiz bir insandı. Yaklaşık 10 -11 yıllık bir tanışıklığımız var. Kalp kıran, insanı rencide eden tek bir konuşmasına şahitliğim yoktur. Bu kadar titiz bir insandır. Allah gani gani rahmet eylesin” diye konuştu.

“İSMİNİ BURADA YAŞATMA KONUSUNDA ÇATALCA HALKINA SÖZ VERİYORUM”

Başkan İmamoğlu, “Burada çok güzel bir ailesi var. Sevgili eşine gerçekten ben bir insan olarak minnet duyuyorum. Tek bir gün yanından ayrılmadan her şeyi ile ona adayan sevgili eşine, güzel evlatlarına bütün Çatalca halkına, hatta İstanbul’umuza baş sağlığı diliyorum. Bütün dostlarına baş sağlığı diliyorum. Çatalca ilçesine kendisini adamış 10 yıl hizmet etmiş bir insan için umut ediyorum; ilçe belediye başkanımızla adını burada daimi kılacak güzel bir hizmet yapar ve ismini burada ömür boyu yaşatırız. Bu konuda Çatalca halkına sözümüzdür. İlçe belediye başkanımızla konuşuruz. İsmini burada yaşatma konusunda ben de Çatalca halkına söz veriyorum. Tabii ki, insanın canı acıyor. Ölümün erkeni, geçi yok ama şu da bir güzelliktir diye düşünüyorum. Güzel iz bırakıp bu dünyadan göçmek, inşallah hepimize nasip olur. Arkasından herkesin hayır duası ettiği bir insan olmak, inşallah hepimize nasip olur. Ben Cem Kara ağabeyimin böyle bir insan olduğuna yürekten inanıyorum. Ben de tabii ki hakkımı helal ediyorum. Ama umut ediyorum, o da helal ederek göçmüştür. Allah rahmet eylesin” İfadelerini kullandı.

“CEM BAŞKANIMIZ SENELERCE ÖĞRETMENLİĞİMİZİ YAPTI”
Törende konuşan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner de, “Cem Başkanımız senelerce öğretmenliğimizi yaptı. Çok değerli öğrenciler yetiştirdi. Başkanlığımızı yaptı. Belediye Başkanı olarak ilçemize değerli katkıları oldu. Belediye Başkanlığı’ndan önce ve sonra da bizim hep beraber abimiz oldu. Kendisiyle ben 5 yıl meclis üyeliği de yaptım. Allah çıktığı bu yolda gani gani rahmet etsin. Mekanını cennet etsin. Geride kalanlara Allah sabır versin. Çatalca’mızın başı sağ olsun. Biz hakkımızı sonuna kadar helal ediyoruz. Çatalca’mız değerli bir evladını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

FERHATPAŞA MEZARLIĞI’NDA TOPRAĞA VERİLDİ
Kuran-ı Kerim tilaveti  ve duaların okunmasının ardından belediye binasının önündeki tören sona erdi. Cem Kara’nın Türk Bayrağı’na sarılı naaşı  ikindi vaktinde cenaze namazı için Çatalca Ulu Camii’ne getirildi. Buradaki törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul milletvekilleri, İlçe belediye başkanları, İBB bürokratları ve çok sayıda seveni katıldı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler cami avlusunda  Cem Kara’nın eşi  Nurhan Kara ve çocuklarına başsağlığı diledi. Sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Cem Kara’nın cenazesi Feratpaşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

1962 yılı doğumlu Cem Kara, 2009 ve 2014 seçimlerini kazanarak iki dönem Çatalca Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştü.