Çay demlemeden önce yıkanır mı yıkanmaz mı? Çay en güzel şekilde nasıl demlenir? İşte çay demlemenin püf noktası

Çay demlemeden önce yıkanır mı yıkanmaz mı? Çay en güzel şekilde nasıl demlenir? İşte çay demlemenin püf noktası

Çay demlerken en çok kafa karıştıran sorulardan biri çay demlemeden önce yıkanmalı mı yıkanmamalı mı?

Çayı demlemeden önce yıkanmalı mı yıkanmamalı mı sorusunun cevabı birçok kişi tarafından internette araştırılıyor.

Yıllardır yanlış yapılıyormuş: İşte ödüllü çay demleme tekniği

ÇAY EN GÜZEL NASIL DEMLENİR? 

Çay bizler için son derece önemlidir. Kahvaltıdan akşam yemeklerine kadar pek çok sofraya eşlik eder çay. Öyle ki çay dinlemek için bile ilk tercihimizdir. Lezzetinin yanı sıra çay sağlık açısından da yararlıdır. Elbette ölçülü tüketildiğinde. Ancak siyah çay ölçülü tüketilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. 

Pek çok kişi leziz bir çay demlemenin yollarını araştırıyor. İşin uzmanları çayın porselen demlikte daha lezzetli demleneceğini vurguluyor. Çayın içme suyuyla demlenmesi ise bir diğer püf nokta. 

ÇAY EN DOĞRU ŞEKİLDE NASIL DEMLENİR?

  • Çayı yanlış şekilde demlerseniz bazı sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilirsiniz. 
  • Çayın acımaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı ocak üzerinde bekletmemenizi öneririz. Çünkü çayın acımasına sebebiyet verebilir.
  • Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi taktirde başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara sebebiyet verebilir.
  • Çayı demledikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız. Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına sebebiyet verebilir.
  • Çay Nasıl Demlenir, Çay Demleme Tarifi - Yemek.com

ÇAY DEMLEMEDEN ÖNCE YIKANMALI MI?

Çay paketi açıldığında çayın içerisinde aşırı derecede toz yer aldığından dolayı birçok kişi çayı demlemeden önce yıkıyor. Ama çay nemle buluştuğu zaman özü kaybettiğini savunan bazı uzmanlar var. 

Her ne kadar yıkanan çayın özü kaybettiği düşünülse de çoğu kişi temiz ve hijyen anlamında çayı demlemeden önce biraz sudan geçiriyor. Kaliteli ve lezzetli bir çay için çayı demlemeden önce yıkama işlemini mutlaka soğuk suyla yapmanız önerilir.