Çay demlerken herkes bu hatayı yapıyor!

Çay demlerken herkes bu hatayı yapıyor!

Milli sıcak içeceğimiz çayı yaparken hemen herkes bu hataya düşüyor. Ancak bu hatanın yapılması çay yerine adeta zehir içmemize sebep oluyor.

Türklerin en çok tükettiği içeceklerden adeta en önemlisi olan yaz kış, gece gündüz fark etmeksizin içilebilen yerli içeceğimiz çayla ilgili yapılan bu hataya hemen herkes düşüyor.

Siyah çayın lezzetli ve sağlıklı şekilde tüketilebilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. İşte çay demlerken dikkat edilmesi gereken o önemli durumlar.

ÇAY DEMLERKEN BUNLARA DİKKAT

Çay suyunun sürekli olarak kaynatılması içerisindeki klorun yeniden tekrar kaynamasına yol açarken bu durum hem çayın lezzetinin değişmesine neden oluyor hem de çayın çok daha sağlıksız bir durumda olmasına neden oluyor.

Temiz suyu kaynattıktan sonra direkt olarak çayı demlemeniz de yanlış bir seçim olacaktır. Kaynayan suyla direkt olarak çay demlemek çayın yanmasına neden olurken, tadının kötü yönde evrilmesini tetiklemektedir.

Dolayısıyla suyu kaynattıktan sonra 3 - 4 dakika bekleyip akabinde porselen demliğin içerisine suyu alıp üzerine çayı ilave etmeniz çayın hem lezzetli hem de sağlıklı olmasını sağlayacaktır.