
Çayı asla böyle demlemeyin! İşte doğru çay demleme yöntemi
Çayın demlenme şekli yıllardır tartışılagelir. Peki çayı en lezzetli şekilde içebilmek için nasıl demlemek gerekir?
Çay, Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelerde oldukça sık tüketilen bir içecektir. Bildiğimiz şekilde klasik çayı demlerken ise dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Çünkü çayı yanlış demlediğimizde aslında ne faydalarından ne lezzetinden alabilir.
Peki çay nasıl demlenir? Sıcak suyla mı demlemek daha iyidir yoksa soğuk suyla mı? İşte yanıtı...
ÇAY SICAK SUYLA MI SOĞUK SUYLA MI DEMLENİR?
Çay demlerken kaynar su kullanmak, çayın demlenmesine değil, haşlanmasına yol açar. Ayrıca sıcak suyla demlenen çay, daha çabuk bayatlar.
Bu bağlamda doğru çay demleme tekniği, soğuk suyladır. Çünkü soğuk suyla demlenen çay, hem geç ısındığı için hem de beklediği için güzel bir tada sahip olur.
Soğuk suyla demlenen çay, daha lezzetli ve daha demli olurken, rengi ve kokusu da tam olması gerektiği gibidir.
Soğuk suyla demlenen çay, ortalama 40-45 dakikada hazırlanır. Bu nedenle çayınızı demlemeden önce bu hususa dikkat etmenizde fayda vardır.