Çayı demlerken içine bir tane atın! Tavşan kanı olacak...

Çayı demlerken içine bir tane atın! Tavşan kanı olacak...

Demleme esnasında 1 adet atmak çayın lezzetine lezzet katıyor. İşte tavşan kanı çay demlemenin küçük ama etkli sırrı...

Kültürümüzde büyük bir öneme sahip olan çay, bu yöntemle daha lezzetli olacak. Aileniz ve misafirleriniz bardak bardak çay içmek isteyecek. İşin sırrı demleme sırasında eklenen o üründe gizli! 

sl.jpg

ÇAYI DEMLERKEN İÇİN KÜP ŞEKER ATIN

Çayı demleme sırasında içerisine 1 tane küp şeker atın! Böylece çayın lezzeti daha da artacak. Ayrıca çay demlemenin belli başlı püf noktaları vardır. Bunlardan biri de çay suyunun asla bekletilmemesidir. Kaynamış ve soğumuş suyla çayı asla demlemeyin. Bulanık renk ve acı bir tat oluşur.

ÇAYI DOĞRU ŞEKİLDE DEMLEME YÖNTEMİ 

Çay demlerken demliğe önce kaynayan suyu ekleyin. Daha sonra üzerine çayı ilave edin. Bu şekilde çay doğru demlenir ve çok lezzetli olur. Çayın üzerine kaynamış suyu dökersek çay demlenmez, haşlanır. Ayrıca çayı 15 dakika demlemeye bırakmak yeterli. Çay yaprakları dibe çökünce tavşan kanı çayınız hazır.