Çayı sakın böyle demlemeyin, zehir içmiş olursunuz

Çayı sakın böyle demlemeyin, zehir içmiş olursunuz

Uzun süre kaynayan suyla asla çay demlemeyin. Zira bu şekilde zehir içmiş oluyorsunuz.

Çayın lezzetli aynı zamanda sağlıklı bir şekilde olabilmesi için çay demlerken dikkat etmeniz gereken belli başlı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurların başında da şüphesiz defalarca kaynayan suyun kullanılması gelmektedir.

Suyun sürekli olarak kaynatılması içerisindeki klorun yeniden yeniden kaynamasına neden olurken bu durum hem çayın lezzetinin değişmesine neden oluyor hem de çayın çok daha sağlıksız olmasına neden oluyor. 

Kaynayan suyla direkt olarak çay demlemek çayın yanmasına neden olurken, tadının kötü yönde evrilmesini tetiklemektedir.

Dolayısıyla suyu kaynattıktan sonra 3 - 4 dakika bekleyip akabinde porselen demliğin içerisine suyu alıp üzerine çayı ilave etmeniz çayın hem lezzetli hem de sağlıklı olmasını sağlayacaktır.