Cennet hurmasının faydaları nelerdir?

Cennet hurmasının faydaları nelerdir?

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım açıkladı. "1 orta boy cennet hurması 118 kaloridir. 31 gram karbonhidrat ve 1 gramdan az protein ve yağ içerir." dedi.

CNNTürk'ün haberine göre; Cennet hurmasının faydaları saymakla bitmiyor. İşte bu mucizevi meyvenin faydaları:

 

1-Kanseri önlüyor:

İçeriğindeki çeşitli antioksidanlar ile kanser karşıtıdır, vücudun birçok hastalığa karşı koruma yeteneğini arttırır, serbest radikallerle savaşır ve genel sağlığı iyileştiriyor.


2- Bağışıklığı arttırıyor:

C vitamini bağışıklık sistemini uyarır ve vücudun mikrobik, viral ve mantar enfeksiyonlarına, ayrıca yabancı cisimlere veya toksinlere karşı birincil savunma hattı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini arttırıyor.

2.webp
3- Sindirime Yardımcıdır:

İyi bir lif kaynağıdır. Çoğu meyve gibi, cennet hurması da günlük lif ihtiyacımızın yaklaşık %20'sini tek bir porsiyonda içermektedir.

4- Tümör Gelişimini Önler:

Kanser riskini azaltan antioksidan özellikleriyle birlikte, gelişmekte olan tümörlerdeki risklerinizi de azaltabilirsiniz. 


5- Erken Yaşlanmayı Önler:

Oksidatif stresi azaltmak ve kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri, Alzheimer hastalığı, yorgunluk, görme kaybı, kas güçsüzlüğü gibi erken yaşlanma belirtilerini önlemek için vücutta antioksidanlar olarak işlev görürler.

​​​​​​​
6- Görme Yetisini Geliştirir:

Cennet hurmasında bulunan B kompleks vitaminlerinin bir üyesi olan Zeaksantin, antioksidan bir madde olarak doğrudan iyileştirilmiş göz sağlığı ile ilişkilidir. 
3.jpeg​​​​​​​
7- Kan basıncını düzenler:

Potasyum cennet hurmasında önemli miktarlarda bulunan bir mineraldir. Potasyum vazodilatördür (damar genişletici) ve kan basıncını düşürür, vücudun çeşitli bölgelerine kan akışını arttırır. Bu nedenle; Hipotansiyonunuz (tansiyon düşüklüğü) var ise kesinlikle cennet hurması yemeyin.

​​​​​​​​​​​​​​
8- Kan dolaşımını düzenler:

Kan basıncını düşürmekle birlikte, cennet hurması yeni kırmızı kan hücreleri oluşturulmasında temel bir element olan bakır mineralini içerir. 


9- Metabolik Aktiviteyi Geliştirir:

Çeşitli enzimatik süreçlerin ve vücuttaki metabolik fonksiyonların tüm önemli parçaları olan piridoksin, folik asit ve tiamin gibi B kompleks vitaminleri içerir, vücut sistemlerinin verimli ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlar, bu sayede genel metabolizmanızı artırır. 

4.jpg