Çiğ tavuktaki o tehlikeye dikkat! Bu hataya düşmeyin

Çiğ tavuktaki o tehlikeye dikkat! Bu hataya düşmeyin

Tavuk satın aldıktan sonra birçok kişi tavuğu yıkıyor. Fakat uzmanlar tavuğun asla yıkanmaması gerektiğini söylüyor. Bu şekilde bakterileri mutfağa hızla yayabilirsiniz. Peki, doğrusu ne? İşte cevabı…

Tavuğu çok iyi pişirmek, gıda zehirlenmesini önlemek için en önemli kural. Ancak tavukların pişirilmeden önce yıkanıp yıkanmaması ile ilgili konu en çok merak edilen konulardan biri. 

İngiltere Gıda Standartları Kurumu (FSA), tavuğu pişirmeden önce yıkamanın kampilobakter adlı bakterilerin ellere, mutfak tezgahına, kaplara ve giysilere bulaşma riskini artırdığı uyarısında bulunuyor. İngiltere Gıda Standartları Kurumu'nun istatistiklerine göre ise İngiltere'de insanların yüzde 44'ü tavuğu pişirmeden önce yıkıyor.

Musluk altında yıkanan tavuktan etrafa sıçrayan su damlacıklarıyla bakteri yayılması yaygın bir durum. Ancak pek çok kişi aynı hatayı yapmaya devam ediyor. İngiliz uzmanlar ayrıca, çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamanın gıda zehirlenmesi riskini arttırdığı uyarısında da bulunuyor.