Çikolatayı bu şekilde yiyorsanız büyük hataya düşüyorsunuz

Çikolatayı bu şekilde yiyorsanız büyük hataya düşüyorsunuz

Çikolatanın lezzetini almak için ne yapmalıyız? Nasıl muhafaza etmeliyiz? Çikolata buzdolabına konulur mu? İşte ayrıntılar.

Gıda bilimcisi Natalie Alibrandi'ye göre; insanlar genellikle kakao bazlı bir atıştırmalık olan çikolatayı tüektirken çeşitli hatalar yapıldığını tespit etti. Özellikle çikolatayı muhafaza etme şekli, büyük önem taşıyor.

ÇİKOLATA NASIL SAKLANMALI? BUZDOLABINA KONULUR MU?

Görünüşe göre; çikolatayı buzdolabında saklamak, en büyük hatalardan biri. Çünkü "nem seviyeleri çok yüksek" olan bir ortamda çikolata muhafaza etmek, tadından bozulmalara neden olabilir. Çikolatayı ideal olarak muhafaza etme sıcaklığı ise; 18C olarak belirleniyor.

ÇİKOLATANIN BOZULDUĞU BÖYLE ANLAŞILIR

Roza'nın aktardığı habere göre; buzdolabında saklanan çikolata, şekerlenebilir, "oksitlenebilir" ve buzdolabındaki diğer besinlerin kokuların geçişine neden olarak tadında bozulmalara neden olabilir. Çikolatanın uygun şekilde saklanmadığının en iyi göstergelerinden biri ise; kırmak istediğiniz tek seferde kırılmamasıdır ayrıca. Ayrıca yanlış saklanan bir çikolata, çok hızlı erir veya ufalanan bir dokuya sahip olur.

Gıda bilimcisi Natalie Alibrandi, çikolatanın keşfedilebilecek birçok katmanı bulunduğu, derin ve karmaşık incelik barındırdığını belirtiyor. Özellikle günün erken saatlerinde yemek, çikolata için ideal bir zaman dilimi olarak belirleniyor.

Uzmanlara göre; çikolatanın tadını gerçekten almak için çiğnemek yerine ağzınızda eritmeniz gerekiyor. Böylece çikolatada tüm aromalar, ağzınızda dağılabilir.