Cilt soyulmasına ne iyi gelir? Cilt soyulmasına evde çözüm...

Cilt soyulmasına ne iyi gelir? Cilt soyulmasına evde çözüm...

Güneşe aşırı maruz kalanların özellikle de denizden gelen tuzlu su sonrasında vücudunda aşırı yanma sonucu acı ve sızlamalar ortaya çıkıyor. Bir süre sonra bu acı yerini deri veya cilt soyulmalarına bırakıyor. Peki, güneş yanığı soyulmasına ne iyi gelir?

Cildin pul pul dökülmesi, cilt kuruluğu ve cildin soyulması gibi durumlara sebep olan başlıca neden güneş yanığıdır.

Bronz bir tene ulaşmak için saatlerce yandıktan sonra vücudunuzda soyulmalar oluşabiliyor. Uzmanlar cildin pul pul dökülmesi, cilt kuruluğu ve cildin soyulması gibi durumlara sebep olan başlıca nedeni güneş yanığı olduğunu vurguluyor. 

CİLT SOYULMALARINA NE İYİ GELİR?

Önlem almanıza rağmen soyulma başlarsa soğuk bir duş alarak soyulmanın önüne geçebiliriz. Yaklaşık olarak 1 hafta içinde soyulmalar ortadan kalkacaktır. 1-3 hafta peeling işlemlerinden uzak durmanız gerekir. Cildinizde eğer kabuklanma meydana geldiyse elinizle müdahale etmeyin ve düzenli olarak nemlendirici uygulayın.

  • Zeytinyağı

Zeytinyağı harika bir doğal nemlendiricidir. Kuru ve soyulan ciltler için nemlendirici etki gösteren ve cildi besleyen yağ asitleri içerir. Cildi mantolayarak nemini hapseder. 

Zeytinyağına batırdığınız parmak uçlarıyla yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın. Cildiniz sağlığına kavuşana kadar bunu günde en az 3 kez yapın.

  • Salatalık

Soyulan cilt için salatalık da oldukça etkili bir yöntemdir. Salatalık, içeriğindeki yüksek su içeriği sayesinde cildi nemlendirir.

Bir salatalığı rendeleyip ezin ve yüzünüze uygulayın. Yüzünüzde 15-20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın. Bu uygulamayı günde 2 kez yapabilirsiniz.

  • Süt

Cilt soyulmalarından kurtulmak için bir diğer yöntem ise süt. Sütteki yağ kuru ve soyulmuş ciltler için bir nemlendirici vazifesi görür. Ayrıca süt, içerisinde bulunan laktik asit sayesinde ölü deri hücrelerinden kurtulmaya yardımcı olur.

Süt cilde nasıl uygulanır?

Soğuk süt içerisine bir bez batırın ve ardından fazla gelen sütü sıkarak akıtın. Bezi, yaklaşık 10 dakika yüzünüzde tutun. Cildiniz sağlıklı görünene kadar bunu günde 3 kez tekrarlayın.