​Çin'den 10 milyon doz aşı daha geliyor!

​Çin'den 10 milyon doz aşı daha geliyor!

Çinden 10 milyon doz aşı daha geleceği açıklandı.Çin'in SinoVac aşısının 10 milyon dozluk kısmı önümüzdeki günlerde Türkiye'de olacağı belirtildi.

Yeni aşılar da belirlenen sıralamaya göre yapılacak ve 10 milyon kişi aşılanacak. Bu kişilerin ikinci dozu ise daha sonra gelecek aşılardan sağlanacağı söylendi.
Yeni tip koronavirüse (COVID-19) karşı aşılama takvimi hızla devam ederken, sağlık çalışanlarının ardından belirlenen sıralamaya göre aşılamaya devam ediliyor. 

Gözler ise Çin'den gelecek 10 milyon dozluk aşıya çevrildi

Gelecek aşılarla artık daha genç nüfusa doğru, risk grubuna doğru ilerlemenin mümkün olacağını söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "50-64 yaş büyüklerimizle beraber polislerimiz askerlerimiz öğretmenlerimiz hizmet önceliği olanların bir bölümü de aşılanacaktır."ifadeleri kullanıldı.


Aşının ciddi yan etkisi görülmediği gözlendi

Türkiye Çin'den toplam 50 milyon doz aşı satın aldı. Aşıların tamamının Türkiye'ye ulaşması ve iki dozunun da yapılması yaklaşık 4 ay süreceği bilgiler arasında yer aldı.

Daha çok aşı yerinde kızarma ve ağrı söz konusu olduğunu aktaran İlhan, "Birkaç sağlık çalışanımızda baş ağrısı aşı olduktan sonra ateş basma hissi söz konusu oldu. Ama hastaneye yatma gerektirecek kadar bir yan etkisi olan sağlık çalışanı ile karşılaşmadık." dediği belirtildi.