Çin'den aşıları getiren firma ortaya çıktı

Çin'den aşıları getiren firma ortaya çıktı

Çin’den koronavirüs aşılarını getiren firmanın Keymen şirketi olduğu ortaya çıktı. Şirketin avukatı Senanur Kapusuz, aşı çalışmalarında gönüllü olduğunu sosyal medyadan bildirdi.

Çin’den koronavirüs aşılarını getiren firmanın, Keymen şirketi olduğu ortaya çıktı. Şirketin avukatı Senanur Kapusuz, aşı çalışmalarında gönüllü olduğunu sosyal medyadan ilan etti.

Sağlık Bakanlığı’nın Çin’den getirilen koronavirüs aşısındaki aracı şirketin Keymen İlaç olduğu TRT muhabirinin çektiği fotoğrafta görülmüştü. Şirkette avukatlık yapan Senanur Kapusuz, Çin’den getirilen aşıyı ilk deneyen isimlerden. Kapusuz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda aşıyı olduktan sonra şunları belirtti:

“Keymen İlaç olarak Türkiye'ye getirdiğimiz Çin Aşısı olarak bilinen faz3 klinik çalışmaları devam eden korona aşısı için bugün ben de gönüllü oldum. Birlikte çalışmaktan gurur duyduğum Yönetim kurulu başkanımız Sayın Cantürk Alagöz'e gösterdiği olağanüstü çaba için teşekkür ederim. Klinik çalışmalarda yapılan üç aşıdan biri plasebo aşısı. Boş aşı denk gelmediyse 23 gün sonra sonuçları net bir şekilde göreceğim. Şuana kadar bir yan etki görmedim. Türkiye geneli 25 merkezde yapılan gönüllü başvuruları tamamlandı. İkinci doz 14 gün içinde herhangi bir yan etki gözlemlemedim. İlk doz ve ikinci doz vurulurken hafif bir yanma sonrasında da kolumda sızı oldu. *Boş aşı olma ihtimali yüzde yüzde 33.”

Senanur Kapusuz'un, eski AKP milletvekili ve grup başkanvekili Salih Kapusuz gibi Kayseri'nin Develi ilçesinde olması dikkat çekti.

Keymen İlaç’ın sahibi ise iş insanı Canberk Alagöz. Ankara merkezli şirketin sermayesi 15 milyon lira ve faaliyet konuları arasında aşı hammaddesi ithalat ve ihracatı da bulunuyor.

Alagöz, 16 Eylül 2020 tarihinde yaptığı açıklamada ‘aşının Türkiye'de teknoloji transferinin yapılması ve ülkemizde üretimi için Sağlık Bakanlığı'nın öncülüğünde Çin ile Türkiye'nin önemli bir işbirliği içerisine girdiğini’ belirtmişti. Iğdırlı olan Alagöz ayrıca Iğdır Devlet Hastanesi’ne CR (Covid-19 testi) laboratuvarı için hibede bulunduğu biliniyor.