Deniz ve havuz sonrası dikkat! Mutlaka kurulayın...

Deniz ve havuz sonrası dikkat! Mutlaka kurulayın...

Uzmanlara göre, sıcak yaz günlerinde serinlemek için deniz ve havuzu tercih edenler kulak enfeksiyonu yaşamamak için kulaklarını kurulamaya mutlaka özen göstermeli.

Kirli deniz ve iyi temizlenmemiş havuz dış kulak enfeksiyonunu tetikliyor, bu nedenle yaz mevsiminde dış kulak enfeksiyonlarına karşı dikkatli olmak gerekiyor.

Özellikle yaz aylarında deniz ve havuz ile birlikte su ile temas arttığında bu enfeksiyonların sıklığı artıyor. 

Kulak ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Kulak ağrısına evde tedavi ile iyi gelecek şeyler nelerdir?

KULAK KANALI ENFEKSİYONU NASIL ORTAYA ÇIKIYOR? 

Kulak kanalı cildinde oluşan herhangi bir hasar bu bölgede enfeksiyon oluşumu için zemin hazırlıyor. Su ile temas, nemli ortam gibi tetikleyici faktörler ile enfeksiyonun şiddeti artıyor.

Kulak kanalı enfeksiyonu oluştuğunda en önemli şikayet kulak ağrısı oluyor. 

DENİZ VE HAVUZDA DİKKAT!

Yaz aylarında çok sık duş alıyor, serinlemek için denizi ya da havuzu tercih ediyorsanız, su temasınızdan sonra kulak bölgenizi kurulamanız olası sağlık sorunlarının önüne geçmek için faydalı olacaktır. Serinleme sonrasında kulağımızı kurularken pamuklu çöplerden sakınmalıyız. Yapılacak kurutma, dış kulak iltihaplarından korunmak için fayda sağlayacaktır.  Temizlik açısından denizler daha güvenilir olabilir ancak temiz olduğundan emin olduğunuz bir havuzu da tercih edebilirsiniz. 

Kulaklarınızı temizlerken iltihaplanmasına neden olmayın" - Sağlık Haberleri

KULAK KANALI ENFEKSİYONUNDAN NASIL KORUNABİLİRİZ? 

 

  • Kulak kanalını kaşımak ve temizlemek için herhangi bir yabancı cisim kullanılmamalı. Buna kulak çubukları ile kulak içini temizlemek de dahil.
  • Kulak çubukları ucunda pamuk olduğundan masum gibi görünse de kulak kanalında ciddi bir hasarlanmaya neden olabiliyor.
  • Ayrıca kulak kanalına uygun olmayan kulak tıkaçlarını kullanmaktan kaçının. 
  • Bağışıklık sitemi zayıf olan kişiler (şeker hastası, kanser hastası gibi) ise çok daha dikkatli olmalı.
  • Sık kulak enfeksiyonu geçiren kişiler tatile çıkmadan önce mutlaka doktoruna muayene olmalı ve önerileri doğrultusunda önlemlerini almalı.