Develi Cıvıklısı evde nasıl yapılır? İşte Develi Cıvıklısı için en kolay tarif

Develi Cıvıklısı evde nasıl yapılır? İşte Develi Cıvıklısı için en kolay tarif

MasterChef yarışmasında yapılan Develi Cıvıklısı merak konusu oldu. Peki, Develi Cıvıklısı nedir? Nasıl bir yiyecektir? Develi Cıvıklısı nasıl yapılır? İşte Develi Cıvıklısı tarifi...

MasterChef Türkiye, her sezon olduğu gibi bu sezon da izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Peki, Develi Cıvıklısı nedir? Nasıl bir yiyecektir? Develi Cıvıklısı nasıl yapılır? İşte Develi Cıvıklısı tarifi... 

Kayseri Cıvıklısı nasıl yapılır?| HT Gastro

Develi Cıvıklısı pidesi Kayseri Develi ilçesine ait özel tatlardan birisidir. Cıvıklı ismini etin çift bıçak altında kıyılarak yapılması sonucu etin yağınında çift bıçak darbeleri ile erimesi sonucu cıvığından CIVIKLI adını almıştır. Ayrıca Develi Belediyesi tarafından 2008 yılında "Develi Cıvıklısı" patentini almıştır. İlçe merkez lokantalarının yanı sıra Erciyes - Kayseri yolu ve Develi - Yahyalı yolu üzerinde birçok lokantada Develi Cıvıklısı yapılmaktadır.

İÇİN EN KOLAY TARİF NEDİR?  EVDE YAPILIR MI? 

Öncelikle mayalı yumuşak bir hamur hazırlanıyor ve dinlenmeye bırakılıyor. İç harcını hazırlamak için etleri çok küçük şekilde doğranması gerekiyor. Biberi, soğanı, domatesi ufak ufak doğrayıp, etin içine ekliyoruz. Daha sonra biraz sıvı yağ, salçaları, baharatları ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Hamurdan yumruk büyüklüğü kadar beze alıp, uzunlamasına açılıyor. Harcı ekleyip, pide şekli verip fırına atılıyor.

  • 1 kilo un
  • Maya
  • Tuz
  • Su

İçi için gerekli malzemeler: 

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 4 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 5 adet domates
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber