Diş eti renginiz böyleyse sağlığınıza dikkat!

Diş eti renginiz böyleyse sağlığınıza dikkat!

Diş eti renginiz diş etlerinizin sağlığını büyük ölçüde etkiliyor. Peki sağlıklı bir diş eti rengi nasıl olmalı?

Sağlıklı bir diş etine sahip olduğunuza işaret eden püf noktası vardır. Diş eti rengi ayrıca sağlıklı diş etini de temsil eder.

Diş eti hastalığı erken evrelerinde genellikle ağrısız seyrederken, tedavi edilmediği takdirde ciddi sorunlara yol açar. Bazı durumlarda diş eti hastalığı da dişlerin etrafında irin oluşmasına neden olabilir. Erken diş eti hastalığını tespit etmenin bir yolu, diş eti rengindeki değişiklikleri gözlemlemektir. Sağlıklı bir diş etinin rengi bellidir. Eğer diş eti renginiz böyle değilse hemen bir hekime görünmelisiniz.

SAĞLIKLI DİŞ ETİ RENGİ NASIL OLUR?

Sağlıklı diş etlerinin rengi, kişinin etnik kökenine veya ırkına bağlı olarak değişebilir. Ancak tipik olarak gül kurusu veya pembe olmalıdır. Örneğin, daha koyu tenli kişilerde kırmızımsı görünen diş etleri olabilir. Diş eti çizgisine yakın diş etleri hafif soluk bir renk tonuna sahip olabilir. Sağlıklı diş etleri fırçalarken kanamaz veya ağrımaz.

Sağlıksız diş etleri genellikle şişmiş ve kırmızı görünür. Sağlıksız diş etlerinin rengi beyaz, kırmızı, mor ve mavi gibi görünür. Diş eti kanamaları genellikle diş eti kaynaklı sorundan meydana gelir. Kanamalara neden olan unsurlar arasında plak oluşumu veya diş taşı oluşumudur. Diş taşları yüksek bakteri içerir ve sertleşerek dişte kalır.