Domatesin lezzetlisi nasıl seçilir? Çok basitmiş...

Domatesin lezzetlisi nasıl seçilir? Çok basitmiş...

Lezzetli ve doğal domatesin sırrı keşfedildi. Peki lezzetli domates nasıl seçilir? Tek yapmanız gereken şey bu...

Domates, yaz aylarının ve kahvaltıların en çok tercih edilen besinlerinden biridir. Yemeklerde de sıkça tercih edilen domateste lezzet büyük önem taşır. Peki lezzetli bir domatesin püf noktaları neler? 

LEZZETLİ DOMATES NASIL SEÇİLİR?

Lezzetli bir domates seçmenin püf noktalarının başında pürüzsüz olması vardır. Lezzetli bir domates seçmek istiyorsanız domatesin sap kısımlarındaki yüzeyine bakın. Çatlak, soluk ve sert bir yapıda olan domatesleri kesinlikle almayın. Lezzetli ve iyi bir domates pürüzsüz ve parlak kırmızı olmalıdır. Domatesin üzerinde bulunan lekeler de lezzetli ve doğal olduğuna işarettir.

2334962-720x360.jpg

Lezzetli domatesin bir diğer püf noktası da ağırlığını kontrol etmektir. Büyük görünen domateslere aldanmayın. Eğer domatesler görüntüsüne göre hafif kalıyorsa o domatesin içi kurumuştur veya boş demektir. Domatesin lezzetli ve iyi olmasını anlamak için elinize alın ve hafifçe bastırın. Eğer domates ne çok sert ne de çok yumuşaksa onu hemen alın. Unutmayın, domatesi mutlaka yaz mevsiminde almalısınız. Sezon dışında alacaksanız da küçük kiraz domatesleri tercih edebilirsiniz.