Dünya Sağlık Örgütü'nden flaş açıklama: Koronavirüs ne zaman bitecek?

Dünya Sağlık Örgütü'nden flaş açıklama: Koronavirüs ne zaman bitecek?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüs salgınıyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Dünya Sağlık Zirvesi’nde konuşan Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs pandemisinin bitme ihtimali üzerinde durdu.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı konuşmada "Dünya ne zaman bitmesini tercih ederse o zaman bitecek. Elimizde ihtiyacımız olan bütün aletler var: Etkili kamu sağlığı aletleri ve etkili tıbbi malzemeler. Fakat Dünya bunları iyi kullanmadı.  Her hafta 50.000 insan ölürken, salgın henüz bitmekten çok uzakta" ifadelerini kullandı.

DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Covid-19 salgını bize Dünya’nın olası salgınlara hazırlanma, önleme, tespit etme ve karşılık verme gücünde büyük boşluklar olduğunu gösterdi” dedi. Ghebreyesu, “Salgın bize sağlığımızın sadece zenginler için bir lüks olmadığını ya da bir gelişmenin sonucu olmadığını gösterdi. Bu bir temel insan hakkı ve sosyal, ekonomik ve siyasi istikrarın temeli" dedi.

Ülkelerin birlikte çalışması gerektiğinin altını çizen Ghebreyesus, “Dünya üzerindeki hiçbir ülke kendi insanların sağlığını, diğer insanların sağlığını korumadan iyileştiremez” dedi.