Duştaki tehlike! Anında kana karışıp kansere zemin hazırlıyor

Duştaki tehlike! Anında kana karışıp kansere zemin hazırlıyor

Duş aldığınız suyun da en az içme suyu kadar temiz olması gerekiyor. Çünkü vücudunuzla temas eden su damlaları kolaylıkla cilt tarafından emilerek hızlı bir şekilde kana karışıyor.

Uzmanlar toksik maddelerin su yoluyla cildin emmesi üzerine giriş yaptığına dikkat çekti. Derinin emdiği toksik maddeler ise kansere zemin hazırlayabilir. Dr. Mercola, şebeke suyunun vücuda verdiği zararları anlatıyor ve konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunuyor.

Besinler dışında su yoluyla da mikrop ve virüsler vücudumuza girebilir. Yapılan araştırmalara göre duş alırken kullanılan şebeke suyunun aslında içme suyu kadar temiz olması gerekiyor. Duş aldığımız suların içinde bulunan kimyasallar cilt yoluyla kana karışıyor ve başta kanser olmak üzere bazı ciddi hastalıklara zemin hazırlıyor.

d.jpg

KANSEROJEN OLDUĞU KANITLANDI

Tgrt’nin aktardığı habere göre; Dr. Mercola’nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde; “Evlere gelen şebeke suyunun dezenfekte edilmesinde kullanılan ana kimyasal klordur. Suyun klorlanması sırasında yan dezenfeksiyon ürünleri oluşmaktadır. En fazla rastlanan DBP ve (haloasetik asit) THM’dir. THM kanserojendir ve hayvan deneylerinde kansere neden olduğu kanıtlanmıştır.”