Ekmek poşetine bir tane koymanız yeter! Ekmekler asla küflenmeyecek

Ekmek poşetine bir tane koymanız yeter! Ekmekler asla küflenmeyecek

Ekmeklerin küflenmesi nasıl önlenir? Önereceğimiz bu yöntemle ekmeklerin asla çöpe gitmeyecek, uzun süre taze kalacak.

Doğru koşullarda muhafaza edilen ekmek, uzunca küflenmeden kalabilir. Ancak sizler için paylaştığımız bu yöntem sayesinde, ekmeğin bulunduğu yere ekleyeceğiniz bu ürünle küf oluşumunu önleyebilecek ve uzunca tüketebileceksiniz. Peki, ekmeklerin küflenmesi nasıl önlenir?

po.jpg

  1. Ekmek dilimlerine ıslak elle dokunmaktan kaçının.
  2. Eğer ekmek ıslandıysa ağzı kapalı bir torbaya koymaktan kaçının. Islak ekmeği torbaya koymak nemlendirir ve küflenme sürecini hızlandırır.
  3. Ekmeği kesinlikle buzdolabına koymayın. Buzdolabı küflenmeyi önlese de, ekmeğin bayatlamasına yol açar. Ve ekmek lezzetini kısa sürede kaybeder.
  4. Buzdolabı yerine yukarıda bahsettiğimiz gibi poşetleyerek buzluğa koyun.
  5. Ev yapımı ekmeklerin raf ömrü daha uzundur. Bu süreyi uzatmak için ekmek yaparken mutlaka ekşi maya kullanın.
  6. Askorbit asit veya lesitin gibi doğal koruyucular hamurun nemini korumaya yardımcı olur.
  7. Bal, tarçın, karanfil veya sarımsak da küfe karşı etkili olan besinlerdir. Ekmeğin içine bu besinlerden biri ekleyerek hem daha lezzetli, hem de daha dayanıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

EKMEK POŞETİNE SARIMSAK KOYARSANIZ EKMEKLERİNİZ KÜFLENMEYECEK

 Ekmek poşetine veya ekmekliğe 1 diş sarımsak veya bir miktar karanfil atabilirsiniz. Sarımsak ve karanfilin güçlü özellikle ekmekte oluşacak küfün önüne geçer ve ekmekleri uzun süre küflenmeden tüketebilirsiniz.