
En az etteki kadar protein var! Sadece bir öğün tüketmeniz yetiyor
Tahin helvası, enerji kaynağı olarak kahvaltılarda tüketilen bir besin olarak biliniyor. Ancak bu yiyeceğin besin değeri bununla sınırlı değil.
Çoğu insanın kahvaltıda tatlı tercihi olarak bulundurduğu tahin helvası, lezzetiyle birlikte damağımızda hoş bir tat bırakıyor. Kökeni Ortadoğu'ya kadar dayanan bu hoş lezzet tadıyla birlikte enerji vermesiyle de ünlü.
Ancak tahin helvası sadece bir tatlı olarak ya da enerji kaynağı olarak bizi beslemiyor. Birçoğumuzun çok az bildiği özellikleri de mevcut.
Tahin helvası çeşitli mineral ve vitaminler bakımından oldukça zengin. Peki, tahin helvası yemek nelere iyi geliyor? İşte yanıtı...
TAHİN HELVASI NELERE İYİ GELİR?
- Cildinizi korur
- Kemik gelişimine katkı sağlar
- Emziren anneler için faydalıdır, süt yapıcı özelliği vardır
- Beyin sağlığı için destekleyicidir
- Sindirim sistemine yardımcı olur
- Saç dökülmesini engeller
- Hücrelerin onarımını düzenler
- Et kadar protein içerir
- Soğuk algınlığına karşı önleyicidir
- Tansiyon ve kolesterolü düzene sokar
TAHİN HELVASININ FAYDALARI
Tahin helvasının faydası saymakla bitmiyor. Kahvaltı sofralarının tercihi olan bu tatlı yiyecek kalsiyum açısından zengin olduğu için kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Antioksidanlar bakımından da zengin olan tahin helvası vücuttaki onarımı kolaylaştırır. Tahin helvasının içinde en az et kadar protein olması da az bilinen bir özelliktir. Kas gelişimi için olmazsa olmaz protein açısından zengin olan tahin helvasını gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Şeker hastaları ise bu tatlıyı tüketme konusunda doktora başvurmalıdır.
TAHİN HELVASI DOĞAL BİR SÜT YAPICIDIR
Tahin helvası, yeni doğum yapan annelere de sıklıkla önerilir. Uzmanlara göre emziren anneler için doğal bir süt yapıcı yiyeceklerin başında gelir.