İşte en çok kilo aldıran tehlikeli içecekler!

İşte en çok kilo aldıran tehlikeli içecekler!

En çok kilo aldıran yiyecekler hangileri? Bu sorunun cevabını hepimiz biliyoruz. Peki ya en çok kilo aldıran içecekler hangileri?

1.Meyve suyu
Meyve suları aslında sağlıklıdır; ancak yüksek miktarda şeker ve bu nedenle yüksek miktarda kalori içerir. Bu nedenle, özellikle de işlenmiş meyve sularını alırken dikkatli olmalısınız. En iyisi kendi meyve suyunuzu hazırlamak ve içine şeker eklememektir. Şeker eklemek istiyorsanız, stevia gibi kalorisiz ve doğal bir tatlandırıcı kullanmanızı öneririz.

2.Milkshake
Milkshake çok lezzetli olsa da, çok fazla şeker ve kalori içerir. Tam yağlı sütle hazırlanan milkshake’ler ise çok daha tehlikelidir. Sık sık milkshake tüketmemeye dikkat etmelisiniz. Kendi milkshake’nizi yapmak isterseniz, içine şeker eklemeyin veya kalorisiz şeker kullanın.

3.Süt ve ayran
Yapılan son araştırmalar içeriğinde kalsiyum bulunan içeceklerin vücut için çok yararlı olduğunu ancak kilo vermek konusunda pek de yardımcı olmadığını ortaya koyuyor. Mutlaka yağsız olanları tercih edilmeli.

4.Alkol
Alkol ve obezite, birçok sebepten ötürü yakın arkadaştırlar. Her şeyden önce, alkoldeki yüksek kalori miktarı, karaciğerin çok fazla zorlanmasına neden olur. Aşırı alkol tüketimi karaciğerin zarar görmesiyle sonuçlanır. Karaciğer alkolü sindirmek ile uğraşırken, vücudumuza giren diğer yağları yakamaz hale gelir. Üstelik alkol, tokluk hissi vermek yerine, iştahımızı daha çok açar. Açlık hissi, fazla kiloların en büyük düşmanıdır. Ayrıca alkolün hafif uyuşturucu sınıfına girdiğini ve bağımlılık yarattığını da unutmayın. Alkollü içecekleri kararında içmeye çok dikkat etmelisiniz. Mesela, akşam yemeğinde bir kadeh şarap veya ara sıra arkadaş ortamlarında bir bira içebilirsiniz.

5.Salep
200 ml kadar hazır salep 300 kaloriye yakındır. Orta boy bir çay bardağında kalorisi 180 ve Türk kahvesi fincanında 165’tir. Fark ettiyseniz, bu neredeyse bir tabak yemekle aynı kaloride.

6.Sıcak çikolata
Sıcak çikolata; süt, kakao, şeker ve bitter-sütlü çikolatanın bir karışımıdır. Kalorisine bakıldığında yaklaşık olarak 1 su bardağı sıcak çikolata (200ml) 300 kaloridir. Sıcak çikolatanın tüketim miktarının saptanmasında içeriğindeki kakao ve şeker oranı önemlidir. Sıcak çikolata her ne kadar soğuk kış gecelerinini vazgeçilmezi olsa da fazla tüketimi diyet yapanlar için tehlikeli olabilir. 

7. Boza
1 çay bardağı bozada 240 kalori vardır. 1 bardak bozadan alınacak kalori 2 kase sütlü tatlıya eş değer olduğundan tüketim miktarına ve sıklığına dikkat edilmelidir. Haftada sadece tek bir gün en fazla 1 bardak boza içilmeli, fazla tüketimden uzak durulmalıdır. Bozaya serpilen toz tarçın, kan şekerinin düzenlenmesinde yardımcı olmaktadır.