En iyi çay böyle demlenir! Karadenizliler bile bu tekniği bilmiyor

En iyi çay böyle demlenir! Karadenizliler bile bu tekniği bilmiyor

Tavşan kanı çay demlemenin sırrı ortaya çıktı. Bu yöntemle çayınız ne acıyacak ne de bayatlayacak.

Çay, her Türk insanının vazgeçilmez içeceklerindendir. Günün her saat diliminde keyifle içilen bu mucizevi leziz içeceğin demlenmesinde önemli püf noktalar vardır.  

turkiyede-cay-kulturu22.webp

Peki, lezzetli ve acımayan bir çay içmek için hangi teknikleri uygulamak gerekir? Yıllardır yapılan çay demleme yanlışına son vererek hemen bu yöntemleri deneyin. İşte çayın lezzetini artıran, çayın başkenti olan Karadeniz'de dahi bilinmeyen o yöntem...

cayin-tarihcesi-ve-turkiyeye-gelisi-c812539d-a158-4205-b031-724dd2fe3530.jpg

TAVŞAN KANI ÇAY DEMLEME TEKNİĞİ

Çay demlerken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, kullanacağınız sudur. Suyun kalitesi ve içilebilir olması önemlidir. En güzel çay için, çay suyunun bekletmediğinizden emin olun.

cay2-scaled-e1678877713372.jpg

Çay demlerken hepimiz genellikle, önce çayı demliğe koyar ve ardından sıcak suyu üzerine çekeriz. Ancak bu yöntemle çayı demlemek yerine haşlamış oluruz. Bu nedenle öncelikle sıcak suyu demliğe çekin ve suyun içine çayınızı atın.

bardak-cay-1.jpg

Çayınızı bu şekilde attıktan sonra bir de içine 1 adet küp şeker atın. Böylece çayın lezzeti artacak ve acıma sorunu olmayacak. Aynı zamanda çayınızı düşük ısıda demlemeye dikkat edin.