En pratik mayasız poğaça tarifi! Puf puf kabaracak, yemelere doyamayacaksınız

En pratik mayasız poğaça tarifi! Puf puf kabaracak, yemelere doyamayacaksınız

Mayasız kolay poğaça tarifiyle zamandan tasarruf edip, nefis bir atıştırmalık hazırlamanın keyfini yaşatacak bir tarifle karşınızdayız. İşte mayasız puf puf kabaracak poğaça tarifi...

Mayasız poğaça tarifi, hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve lezzetli sonuçlar elde edebileceğiniz bir tariftir. Mayasız poğaça hem zaman kazandırır hem de pratik bir şekilde yapılır.

Az malzemeyle balon gibi şişen mayasız poğaça tarifi evinizin baş tacı olacak. Kısa sürede hazır olan bu tarif sayesinde kahvaltılarınız şenlenecek. Püf noktasını size anlattık. Artık poğaçam neden kabarmıyor diye üzülmeyin! Yöntemi çok basit

Malzemeler:

2 su bardağı un

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için istediğiniz malzemeler (peynir, zeytin, patates vs.)

Yapılışı:

Unu bir kaba alın ve üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeleri karıştırarak una eşit şekilde dağılmasını sağlayın.

Yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

Hamuru üzerini örtüp, yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Bu süre, hamurun daha iyi yoğrulabilir ve kabarması için önemlidir.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayın. Sonra elinizle açarak yuvarlak bir şekil verin.

İstediğiniz iç harcı (peynir, zeytin, patates vb.) hamurun ortasına koyun ve kenarlarını kapatın.

Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Sıcak servis yapın ve enfes mayasız poğaçaların tadını çıkarın.

Bu tarif, özellikle acil durumlarda pratik bir kurtarıcı olabilir. İsterseniz iç harcı çeşitlendirebilir, damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Hazırlık süresi kısa olduğu için aniden gelen misafirlere veya çocukların atıştırmalık isteğine hızlı bir çözüm sunar. Mayasız poğaça tarifini denemenizi ve lezzetin keyfini çıkarmanızı öneririm. Afiyet olsun!