Evde Cilt Bakımı İçin 10 Doğal Maske

Evde Cilt Bakımı İçin 10 Doğal Maske

Doğal yollarla cilt bakımını evde yapmak çok kolay. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz maske tarifleri.

10. Yoğurt ve Limon Maskesi

Erkek kadın fark etmeksizin herkesin canını sıkan cilt problemlerinden biri olan siyah noktalardan kurtulmak için bir kase yoğurt ve 1 adet limona ihtiyaç olacak. Bir kase yoğurda, sıktığınız limonun suyunu ekleyin ve yüzünüze sürüp 15 dakika bekleyin. Yüzünüzü ılık su ile temizleyin.

9. Muz Maskesi

Kuru bir cilde sahip olanlar haftada bir gün yapacakları muz maskesiyle ciltlerini nemlendirebilirler. Bir muzun dörtte biri, bir çay kaşığı bal ve iki yemek kaşığı yoğurdu ezerek karıştırıp cildinize sürün. 15 dakika sonra yüzünüzü ılık su ile temizleyin.

8. Sirke Toniği

Ferah bir cilt isteyen kadınlara önerimiz, yüzünüzü sirke ile yıkayın. İki su bardağı suya ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı sirke ile yüzünüzü her gün yıkayın. Bu su sizi aynı zamanda ferahlatmaya da yarayacaktır.

7. Salatalık Maskesi

Bu önerimizi herkes hayatında muhakkak bir kez yapmıştır. Size önerimiz yapmaya da devam edin. Zira salatalığın yüzünüzü dinlendirme ve yumuşatmada ne kadar iyi bir tercih olduğunu göreceksiniz.

6. Türk Kahvesi Maskesi

Pürüzsüz ve nefes alabilen bir cilde sahip olmayı herkes ister. 4 yemek kaşığı kahve, 4 yemek kaşığı kakao, 8 yemek kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı limon suyunun iyice karıştırıp cildinize sürün. Maske yüzünüzde kuruyunca ılık su ile yüzünüzü temizleyin.

5. Elma Maskesi

Cildi kuru olanlar için ikinci önerimiz ise elma maskesidir. Elma maskesi için bir elmayı rendeleyip içerisine bir çorba kaşığı kadar zeytin yağı, süt ve kaymak ekleyip karıştırın. Yaptığınız maskeyi yüzünüze sürüp 20 dakika bekleyin. Daha sonra ılık su ile yıkayın. Cildi yağlı olanlar ise elma maskesinin içerisine elmayı rendelikten sonra içerisine iyice çırpılmış yumurta akı eklenmelidir. Bu karışımda cildinizde 20 dakika kalmalıdır ve ılık su ile temizlemelisiniz.

4. Bal Maskesi

Bal maskesi için yalnızca bal ve ellerinize ihtiyacınız var. Bir miktar balı yüzünüze sürüp yarım saat beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Haftada 2 kez yüz maskesi olarak kullanın. Yüzünüzün daha önce olmadığı kadar pürüzsüz olduğunu göreceksiniz.

3. Karbonat Maskesi

1 çay kaşığı karbonatı 1 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırıp yüzünüze sürün. Kuruduktan sonra ise peeling yaparak cildinizden arındırın ve ılık su ile durulayın. Siyah noktalarınızdan kurtulmak için birebir.

2. Domates Maskesi

Domates içeriğinde bulundurduğu asitlerle cildinizi temizler ve sıkılaştırır. Domates suyunu yüzünüze sürüp gece boyu cildinizde bekletebilirsiniz. Domatesin sıkılaştırıcı ve gözenek küçültücü etkisine bayılacaksınız.

1. Zerdeçal

Antibakteriyel özelliği ile zerdeçal aknelerinizi temizlemede birebirdir. 1 yemek kaşığı zerdeçalın içine çok az su koyup macun kıvamına getirin ve yüzünüze maske gibi uygulayın.