Evde tavuk tantuni nasıl yapılır? Sokak lezzetini mutfağınıza taşıyın

Evde tavuk tantuni nasıl yapılır? Sokak lezzetini mutfağınıza taşıyın

Sokak lezzetlerinden tacı tavuk tantuni nasıl yapılır? Tavuk tantuniyi evde yapmak için hangi malzemeleri almak gerekir?

Tavuk tantuni, sokak lezzetlerinin vazgeçilmezlerinden biri olarak bilinir. Tek oturuşta severek yenilen tavuk tantuni yanında ayran, acı turşu ve limon ile enfes oluyor. Dönerin farklı bir boyutu olan tavuk tantuni evde de tavuk göğsü ile kolaylıkla hazırlanabiliyor.

ekran-goruntusu-2023-08-03-200312.png

Peki tavuk tantuni nasıl yapılır? Tavuk tantuninin tarifi ve malzemeleri neler? İşte yanıtı...

TAVUK TANTUNİ MALZEMELERİ

1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600 gram)
Haşlamak için su
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber ve ya pul biber (acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
Lavaş ekmeği (fırında yaptırdım)
İçine Koymak İçin:

2 adet kuru soğan
2-3 domates
Maydanoz
Tuz

ekran-goruntusu-2023-08-03-200308.png

EVDE TAVUK TANTUNİ NASIL YAPILIR?

Tavuk göğüs etini kare halinde doğrayın.

Etleri tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın.

Etler haşlandıktan sonra soğanları piyazlık doğrayın.

Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve tuzlayın.

Haşlanan tavukların suyunu süzün.

Tantuni tavasını ısıtın ve iki yemek kaşığı yağ ilave edin.

Yağa baharatlar ekleyin ve karıştırın.

Porsiyonluk haşlanan tavukları ekleyip kavurun.

Lavaşı veya ekmeği tavadaki tavuklara bastırın ve yağını alın.

Lavaşa veya ekmeğe domates ve tercihe göre soğan koyun.

Üzerine tavukları ekleyin.

Lavaşı dürüm yapın, ekmeği kapatıp servis edin.

ekran-goruntusu-2023-08-03-200303.png