Fazla makarna o hastalığa neden oluyor! İşte en sağlıklı makarna çeşidi

Fazla makarna o hastalığa neden oluyor! İşte en sağlıklı makarna çeşidi

Ekonomik krizle birlikte birçok vatandaş en ucuz besinlere yöneliyor. Bunlardan biri de pahalının ucuzu olan makarna. Ancak makarnanın fazla tüketimi büyük sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, alım gücündeki azalma... Hangisini derseniz deyin, markete girdiğinizde gıda ürünlerinin fiyatı cep yakıyor. O nedenle de milyonlarca vatandan en ucuz ve doyurucu besinlere yöneliyor. Bu besinlerden biri de makarna.

salcali-kelebek-makarna.webp

Makarna tüketimi Türk toplumunda oldukça önemli bir yer kaplıyor. Hamur işi, unlu mamüller gibi besinlerle birlikte en çok tüketilen yiyeceklerden biri de makarna. Ancak makarna tüketirken oldukça dikkat edilmeli. Aksi halde aşırı makarna yemek sağlığınızın yerinden olmasına yol açabilir.

Peki, makarnayı fazla yerseniz ne olur? Fazla makarna yemenin zararları nelerdir? İşte yanıtı...

kremali-makarna-8.jpg

FAZLA MAKARNA YENDİĞİNDE NE OLUR?

Özellikle öğrenci yiyeceği olarak halk arasında konuşulan ancak ekonomik krizle milyonlarca yurttaşın evinden eksik etmediği temel gıda ürünlerinden makarnayı çok tükettiğinizde bazı sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. 

kremali-domatesli-demleme-makarna-resimli-yemek-tarifi12.jpg

İşte makarnanın aşırı tüketiminde meydana gelebilecek zararları:

  • Aşırı kilo alımı
  • Diyabet geliştirme riskinde artış
  • Kalp hastalıklarına yol açabilir
  • Yüksek tansiyona neden olabilir 
  • Besin değeri düşüklüğü

fazla-makarna-yemek-768x576.png

EN SAĞLIKLI MAKARNA HANGİSİ?

Makarna konusunda hangi türün en sağlıklı olduğu konusunda ise pişirme durumları gözetiliyor. Sert durum buğdayından üretilen makarnaların tercih edilmesi uzmanlarca öneriliyor. Makarnanın şeklinin bronz kalıplarda verilmesi de kalitedeki artışa yardımcı oluyor. Makarnayı uzun süre pişirmemeye de dikkat edilmeli. Dişe dokunur sertlikte pişirilen makarnanın glisemi endeksi normalden daha düşük oluyor.